NHL:ssä myrskysi! Patrik Laine iski maaleja, Anton Lundell latoi megatehot: "Ilta, jonka tulen muistamaan"

Anton Lundell 0+5, Patrik Laine 2+0, Aleksander Barkov 1+0 – tästä näet Columbuksen ja Floridan välisen ottelun ja suomalaisilotulituksen kohokohdat.

Jääkiekon NHL:ssä Columbus Blue Jackets hävisi kotikaukalossaan Florida Panthersille 4–8. Ottelun isoihin nimiin kuului Floridan suomalaistulokas Anton Lundell, joka syötti peräti viisi joukkueensa kahdeksasta maalista.

Lundell oli aiemmin NHL:ssä yltänyt parhaimmillaan kahden tehopisteen otteluihin, mutta nyt syöttöpisteitä napsui solkenaan.

– Se oli hullu peli. Ensimmäisestä vaihdosta lähtien olimme pelaamassa. Oli upeaa pelata tänään. Se oli ilta, jonka tulen muistamaan, ensimmäisen maalin jo 32 sekunnin pelin jälkeen syöttänyt Lundell sanoi Panthersin Twitter-tilin mukaan.

Lundell on vasta historian kolmas viiteen tehopisteeseen yhdessä ottelussa yltänyt suomalaistulokas. Aiemmin samaan olivat kyenneet Mikko Mäkelä (1986) ja Teemu Selänne (1992).

Floridan hyökkääjä Mason Marchment keräsi ottelussa kovimmat tehot, 2+4.

Ottelun muista suomalaispelaajista Columbuksen Patrik Laine jatkoi hyvää maalivirettään ja teki jälleen kaksi maalia.

Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov teki yhden maalin.

Columbuksen suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo tuli viimeiseen erään kaukaloon, torjui 14 laukausta ja päästi yhden maalin.

Ihastele ottelun kohokohdat ylälaidan videolta.

Matthews teki kolme maalia

Toronto Maple Leafs voitti New Jersey Devilsin 6–4. New Jersey näytti kahden erän jälkeen karkaavan 4–2-vierasvoittoon, mutta Toronto heräsi päätöserään. Toronto teki päätöserässä peräti neljä maalia.

Toronton ykkösnimi ottelussa oli Auston Matthews, joka teki pisteet 3+1. New Jerseyn Janne Kuokkanen syötti joukkueensa toisen maalin.

Vancouver Canucks haki vierasvoiton, kun se kaatoi Chicago Blackhawksin 3–1. Joukkueiden suomalaispelaajat jäivät pisteittä. Vancouverin Juho Lammikko pelasi lähes 14 minuuttia ja Chicagon Henrik Borgström alle yhdeksän minuuttia. Chicagon maalivahti Kevin Lankinen oli käsivamman vuoksi sivussa.

Ottawa Senatorsin ja Edmonton Oilersin kamppailu ratkesi vasta jatkoajalla, kun Tim Stützle onnistui ohittamaan Edmontonin suomalaismaalivahti Mikko Koskisen. Koskinen torjui ottelussa yhteensä 28 kertaa.

Ottawan suomalainen tulokaspuolustaja Lassi Thomson pelasi lähes 11 minuuttia ja jäi ilman tehopisteitä. Pisteittä jäi myös Edmontonin Jesse Puljujärvi, joka kellotti peliaikaa lähes 15 minuuttia.