Florida-maalaaja Anton Lundell jäi vaille tulitukea – NHL-debyyttiä jahtaavat suomalaiset säväyttivät

Anton Lundell pisteli kaksi maalia, mutta ne jäivät Florida Panthersin ainoiksi osumiksi, kun Ottawa Panthers vei jääkiekon NHL:n harjoitusottelun lukemin 4–2.

Lundell teki Floridalle avauserässä syntyneen ottelun ensimmäisen maalin ja toisessa erässä nähdyn 2–2-tasoituksen. Taiston avausmaalissa Lundell puihahti läpiajoon ja iski maalin edestä, kun taas toisessa osumassa hänen rannelaukauksensa teki tuhoa b-pisteiden välistä.

Ottelussa osui myös Senatorsin suomalaishyökkääjä Roby Järventie, joka ei ole vielä NHL:ssä virallisia otteluita pelannut, vaan on tahkonnut edellisinä sesonkeina AHL:ää. Järventie ei Senatorsin sanoin aikaillut, kun hän laukoi joukkueelleen b-pisteiden välistä 2–1-johtomaalin, kun toista erää oli pelattu vain 11 sekuntia.

NHL-harjoitusottelukierroksen suomalaismaalaajiin lukeutui niin ikään puolustaja Antti Tuomisto. Hän naulasi Detroit Red Wingsin 4–0-osuman 6–1-voitossa Chicago Blackhawksista. Maali syntyi Red Wingsin hehkuttamalla tulisella siniviivalaukauksella toisessa erässä.

Tuomistokaan ei ole vielä NHL:ssä debytoinut. Hän pelasi viime kaudella TPS:ssä ja tahkosi sitä ennen kaksi kautta NCAA-kiekkoa Denverin yliopistossa.