Suomen kiekkolupauksella upea NHL-debyytti – huimaa osumaa seurasi jäätävä tuuletus

Jääkiekon NHL:ssä New York Islanders on voittanut kotikaukalossaan Florida Panthersin kirkkaasti 5–1.

New Yorkin miehistöön farmiliigasta nostettu Kärppien kasvatti Aatu Räty pääsi pelaamaan uransa ensimmäistä NHL-ottelua ja onnistui heti maalinteossa. Räty teki maalin kolmannessa erässä vieden joukkueensa 3–1-johtoon.

Joukkueessa maalihistoriaa teki myös Anthony Beauvillier, jonka tekemä 1–1-tasoitusmaali oli kanadalaishyökkääjän NHL-uran sadas maali. Beauvillier laukoi kiekon maaliin vielä kolmannen erän lopussa ja vei ottelun lukemiin 5–1.

New Yorkin Robin Salo oli vaihtopenkillä.

Vaisun alkukauden pelannut Florida johti ottelua 0–1 vielä ensimmäisen erän jälkeen, mutta New York oli toisen erän päätyttyä johdossa.

Floridan riveissä pelanneet suomalaiset Anton Lundell ja Eetu Luostarinen jäivät vaille tehopisteitä, Aleksander Barkov ei ollut jäällä.

Katso alta Aatu Rädyn osuma ja tuuletus.