NHL-debyyttiä jahtaava suomalaispakki ihastuttaa Pohjois-Amerikassa: "Rakastamme"

Suomalaisjääkiekkoilijat Mikko Kokkonen ja Roby Järventie tekivät maalit NHL:n lauantain vastaisen yön harjoitusotteluissa.

Kokkonen viimeisteli Toronto Maple Leafsin 2–0-maalin toisessa erässä. Se jäi voitto-osumaksi, kun Toronto päihitti Montreal Canadiensin lopulta 2–1.

– Rakastamme Kokkoa, Toronto Maple Leafs hersytteli X:ssä.

Leevi Meriläinen torjui Ottawa Senatorsin maalilla 30.11 minuuttia ja pysäytti 15 laukausta. Hän antautui vain avauserän alussa, kun Winnipeg Jetsin Jansen Harkins yllätti suomalaismaalivahdin.

Ottawan Järventie tasoitti pian 1–1:een ja pääsi maalin makuun toisessa harjoitusottelussaan peräkkäin. Ottawa taivutti Winnipegin 3–1.

Kokkonen, 22, on Toronton kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2019, mutta hän ei ole pelannut vielä yhtään NHL-ottelua. Mikkeliläislähtöisen puolustajan viime kausi vierähti AHL- ja ECHL-farmisarjoissa.

Tamperelaislähtöinen 21-vuotias Järventie on Ottawan toisen kierroksen varaus vuodelta 2020. Hyökkääjä on pelannut kaksi edellistä kautta AHL:ssä eikä hänelläkään ole NHL-otteluita. Meriläinen debytoi sarjassa huhtikuussa.