Patrik Laine laittoi tuulemaan – reppu alkoi heilua

Patrik Laine avasi maalitilinsä jääkiekon NHL:n harjoitusottelukaudella ja osui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa kahdesti, mutta suomalaishyökkääjän edustama Columbus Blue Jackets hävisi Buffalo Sabresille maalein 3–4.

Laine teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Justin Danforth tuplasi Columbuksen johdon alle neljä minuuttia myöhemmin. Laine osui uudelleen toisen erän ensimmäisellä minuutilla, mutta Jeff Skinnerin 1–3-kavennus toi toivoa Buffalolle.

Suomalaispuolustaja Henri Jokiharju nosti kolmannessa erässä Buffalon jo maalin päähän, ja Skinner tasoitti ennen erän puoliväliä.

Ratkaisijaksi nousi Buffalon 18-vuotias Zach Benson, joka viimeisteli loppulukemat ylivoimalla. Buffalo varasi Bensonin ensimmäisellä kierroksella kesän varaustilaisuudessa.

Kemell ja Merelä antoivat hyvät näytöt

Pelipaikkaa jahtaavista suomalaisista Joakim Kemell ja Waltteri Merelä antoivat hyvät näytöt, kun Merelän edustama Tampa Bay Lightning kukisti Kemellin edustaman Nashville Predatorsin maalein 5–4.

Kemell viimeisteli ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Merelä pohjusti toisessa erässä Austin Watsonin 2–2-tasoituksen ja teki itse kolmannessa erässä 3–3 ja 5–3-maalit. Kemell nappasi vielä syöttöpisteen Tommy Novakin 4–5-kavennukseen.

Kemell on Nashvillen ensimmäisen kierroksen varaus viime vuodelta, mutta 19-vuotiaan hyökkääjän viime kausi vierähti vielä kotimaisilla liigajäillä JYPissä ja Pohjois-Amerikan farmiliiga AHL:ssä.

Merelä kuului kahdella edellisellä kaudella Tapparan mestarijoukkueen kulmakiviin ja nousi maajoukkueeseen, mutta 25-vuotiasta hyökkääjää ei ole varattu NHL:ään. Hän teki Tampa Bayn kanssa sopimuksen kesäkuun alussa.