Mainos

Fitness-tähti listaa tuoreiden äitien suurimmat liikuntavirheet: "Liian paljon liian nopeasti"

Suurin osa tuoreista äideistä haluaa päästä raskauskiloista eroon niin nopeasti kuin mahdollista. Kuuluisan fitness-tähden mukaan tämä ei kuitenkaan kannata.

Fitness-bloggari ja äiti Britanny Noonanin mukaan tuoreiden äitien ei missään nimessä tulisi vertailla omaa muuttunutta kehoaan muiden naisten vartaloihin. Hänen mukaansa tuoreiden äitien tulisikin jättää sosiaalisen median kuvat hetkeksi omaan arvoonsa ja keskittyä ainoastaan omaan ja lapsensa hyvinvointiin. 

Kuuntele ja luota omaan kehoosi

Noonanin mukaan kuntoilun pariin palaaminen liian nopeasti synnytyksen jälkeen on yksi tyypillisimmästä virheistä, jonka tuoreet äidit liikunnan suhteen tekevät. Naisen mukaan äitien tulisi antaa kehonsa levätä ja palautua vähintään kuuden viikon ajan, ennen kuin liikuntaa kannattaa edes harkita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Et voi juosta, nostella painoja tai liikkua kuten ennen. Vatsalihaksesi ovat heikot ja yleensä myös erottuneet, ja joskus saatat jopa pissata vähän (tai paljon) samalla kun köhit, aivastat, naurat tai edes ajattelet treeniä, Noonan muistuttaa ja lisää, että nämä muutokset ovat täysin normaaleja. 

Noonan kuitenkin muistuttaa, että palautuminen on yksilöllistä, ja joskus siihen voi mennä paljon kauemmikin aikaa. Kehoa kannattaa siis kuunnella tarkkaan. Hän itse palasi kuntosalille vasta 10 viikkoa synnytyksen jälkeen.

– Liian paljon liian nopeasti aiheuttaa niin paljon lihasjännitystä ja -kireyttä, että et pysty istumaan wc:ssä, kumartumaan nostamaan vauvaa, ja se estää sinua palaamasta takaisin salille, Noonan muistuttaa.

Olet nyt parempi versio itsestäsi

Täysin liikkumatta ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan ottaa tavallista rauhallisemmin. Noonan kertoo, että ennen salille palaamista hän harjoitti lantionpohjan lihaksiaan sekä teki kävelylenkkejä vaunujen kanssa. Hän muistuttaa, että istumaan nousujen ja muiden rankkojen vatsalihasliikkeiden tekeminen raskauden aikana tai heti synnytyksen jälkeen on kuitenkin ehdottomasti kiellettyä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Odottamisesta ei naisen mukaan kannata tuntea syyllisyyttä, lähes päinvastoin.

– Saatat tuntea itsesi jopa parhaimmaksi versioksi itsestäsi, sillä sinä olet nyt paras versio itsestäsi - sinä olet äiti ja se on todella ihmeellistä!  

***


Lähde: Metro 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.