Mainos

Maailman kuuluisin fitness-tähti paljastaa: Suurimmat virheet, jotka ihmiset tekevät treenatessaan – "sinun ei tarvitse mennä salille"

Supersuositusta dieettiohjelmastaan tunnettu fitness-tähti muistuttaa, että kukaan ei ole täydellinen. Itselleen täytyy antaa lupa virheisiin.

Liikunnasta ja ruokavaliosta puhuttaessa ei voi olla mainitsematta 26-vuotiasta Kayla Itsinesia, joka on onnistunut nostamaan itsensä yhdeksi maailman vaikutusvaltaisemmaksi fitness-tähdeksi.

Vaikka naisen luoma treeni- ja dieettiohjelma Bikini Body Guide on maailmankuulu, ja hänen Instagram-tiliään seuraa yli seitsemän miljoonaa ihmistä, nainen haluaa muistuttaa, että kukaan ei ole täydellinen – ei hänkään.

Menneitä ei kannata jäädä murehtimaan

Itsinesin mukaan mustavalkoajattelu on tyypillisin virhe, johon unelmavartalosta haaveilet ihmiset sortuvat. Treeneistä tai ruokavaliosta lipsumisen ei tulisi antaa kaataa koko maailmaa, sillä sitä se ei tee.

Itsinesialla onkin ihmisille tärkeä sanoma, jonka hän toivoo meidän kaikkien oppivan.

– Pointtini on se, että et ole epäonnistunut. Se ei ole iso juttu. Ryhdistäydy, hanki terveellistä ruokaa, lähde kävelylle ja palaa pikkuhiljaa takaisin ruotuun.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Fitness-tähden mukaan liian monet ihmiset, etenkin naiset, vaativat itseltään liikaa. Moni ajattelee, että yksi treenitön viikko on pahinta mitä voi tapahtua. Kun ajatusmaailma on negatiivinen, myös motivaatio hiipuu ja voi jopa kadota kokonaan.

Vaikka takanasi olisikin treenitön viikko, Itsinesia kehottaa unohtamaan sen ja siirtymään eteenpäin. Murehtimalla teet itsellesi vain hallaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Meidän pitäisi sen sijaan ajatella, että meillä oli vain huono viikko, huono kukausi tai huono vuosi, mutta se ole mitään mitä ei voisi korjata. Se ei ole asia, joka estäisi meitä tekemästä parempia valintoja tulevaisuudessa, nainen toteaa.

Tauon jälkeen ei myöskään kannata vaatia itseltään liikoja, vaan aloittaa niin hitaasti kuin itsestä tuntuu hyvältä.

Kuuntele itseäsi, älä matki muita

Vaikka Itsinesia itse rakastaakin treenaamista, kuntosali ei sovi kaikille. Tämän ei kuitenkaan tarvitse estää unelmien saavuttamista, sillä naisen mukaan kunnossa pysymiseen löytyy lukuisia muitakin vaihtoehtoja. Väkisin ei kannata tehdä mitään, mikä ei tunnu itsestä hyvältä.

– Mene kävelylle, kuuntele musiikkia, siivoa talo. Kaikki tämäkin on treeniä. Lomalla voit mennä uimaan ja syödä terveellisesti, sinun ei tarvitse mennä salille. Älä matki ystäviäsi, nainen opastaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ennen tuomitsemista nainen kehottaa kuitenkin kokeilemaan. Vasta kokeiltuasi osaat sanoa, pidätkö lajista tai et.

Nainen mainitsee tyypilliseksi virheeksi myös liian kovan aloituksen. Nainen kehottaa kokeilemaan aluksi lempeämpiä lajeja, kuten joogaa, intensiivisten kuntosalisessioiden sijaan. 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.