Mainos

Finnfundilla kahdeksan uutta hanketta

Teollisen yhteistyön rahasto Finnfund päätti viime vuonna rahoituksesta kahdeksaan uuteen hankkeeseen. Hankkeiden yhteismäärä oli Finnfundin tänään julkistetun viime vuoden toimintakertomuksen mukaan 141 miljoonaa markkaa ja maksatukset 80 miljoonaa markkaa.

Finnfundin toiminta kehittyi apulaisjohtaja Jyrki Halttusen mukaan vakaasti. Rahoitustoiminnan alueelliset painopisteet olivat edelleen Kaakkois-Aasia ja Kiina sekä Itämeren ympäristö. Yhtiön vakavaraisuus ja maksuvalmius säilyivät erittäin hyvinä. Finnfundilta viime vuonna nostettujen lainojen ja osakepääomasijoitusten määrä nousi 429 miljoonaan markkaan. Lainoja tästä oli 283 miljoonaa markkaa ja osakepääomasijoituksia 146 miljoonaa markkaa. Yhtiön tase pysyi kutakuinkin ennallaan ja oli 802 miljoonaa markkaa.

Vuoden lopussa Finnfundilla oli 51 hanketta kehitysmaissa ja 32 hanketta Keski- ja Itä-Euroopassa. Venäjällä rahastolla oli 18 hanketta, Kiinassa 17 hanketta, Puolassa, Latviassa, Etelä-Afrikassa ja Intiassa neljä hanketta kussakin ja Malesiassa kolme hanketta.

Luotto- ja sijoitustappioita Finnfund kirjasi viime vuodelta 8,7 miljoonaa markkaa eli noin kaksi prosenttia sijoitusomaisuuden määrästä. Yhtiön vakavaraisuus nousi 56 prosentista 57 prosenttiin. Keskimääräinen likviditeetti oli runsaat 345 miljoonaa markkaa. Helmikuussa tehdyn valtion erityisrahoitusyhtiöitä koskevan periaatepäätöksen mukaan Finnfund jatkaa toimintaansa itsenäisenä rahoitusyhtiönä. Siitä tulee kesällä perustettavan yhtiön osakas.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.