Mainos

Finnforest vähentää 256 työntekijää 2005 loppuun

Toukokuun alussa Finnforest arvioi työntekijöiden vähentämistarpeeksi Suomessa 400 henkilöä.

Finnforest Oyj vähentää Suomessa 256 työntekijää vuoden 2005 loppuun mennessä. Finnforestin kaikkia Suomen-toimintoja ja henkilöstöryhmiä koskeneet yt-neuvottelut päättyivät eilen.

Toukokuun alussa Finnforest arvioi, että työntekijöiden vähentämistarve Suomessa olisi ollut 400. Yhtiön palveluksessa on Suomessa 2600 henkilöä.

Vähennyksissä 93 henkilöä siirtyy yhtiön ulkopuolelle eläkejärjestelyillä vuosina 2004 ja 2005. Vuoden 2004 aikana työpaikkoja vähenee 180.

Metsäyhtiö Finnforestin yt-neuvottelut alkoivat 11. toukokuuta. Neuvottelujen tavoitteena oli luoda edellytykset merkittävälle tulosparannukselle eli varmistaa yhtiön toiminnan kannattavuus, kilpailukyky ja jatkuvuus.

Finnforest on tehnyt jo vastaavat säästötoimet Suomen ulkopuolella sijaitsevissa yksiköissään. Kaikkiaan Finnforest on vähentänyt ulkomailla yli tuhat työntekijää vuodesta 2000 lähtien.

Finnforestin tulos oli viime vuonna 25 miljoonaa euroa tappiolla. Yhtiö totesi toukokuussa, että se ei jää odottamaan raaka-aine- ja tuotemarkkinoiden suotuisaa kehitystä, vaan yhtiötä lähdetään vahvistamaan omin toimenpitein.

Koko Finnforest-konsernin palveluksessa on 8000 henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.