Mainos

Finnairin Vauramo: Uudet Airbus A350 -koneet ilmassa jopa 18 tuntia vuorokaudessa

1:24

Finnairin toimitusjohtajan Pekka Vauramon mukaan isojen Airbus A350 -koneiden sisäänajo on sujunut pääosin hyvin. Finnair sai ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä käyttöönsä Airbus A350 -koneen lokakuussa ja nyt niitä on Finnairin laivastossa jo kolme kappaletta.

– Se oli meille tietysti merkittävää, että vihdoin viimein saatiin näitä uusia koneita, joita odotettiin monta vuotta, toteaa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo MTV:n Uutisextrassa.

Uusien koneiden käyttöönotto on on iso projekti. Koulutuslentoja on lennetty paljon myös Euroopan-reiteillä, jopa tyhjänä, jotta lentäjille kertyisi mahdollisimman paljon kokemusta nousuista ja laskuista.

– Koneet ovat olleet vuorokaudessa ilmassa jopa 18 tuntia tai ylikin. Kun kyseessä ovat uudet koneet, niin 18 tunnin ilmassaoloaika ei jätä kovinkaan paljon aikaa näiden teknisten asioiden tekemiseen siellä kentällä.

Pitkät lentoajat ja huollot ovat aiheuttaneet jonkin verran lentojen peruutuksia.

– Kun viiveitä tulee, ne tahtovat kertautua seuraavana päivänä ja sitä seuraavana päivänä ennen kuin aikataulut saadaan kiinni, selittää Vauramo.

Kiinan talouskasvun heikkenemisestä huolimatta Finnairin Aasian liikenteen matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna. Kesällä Aasian vaihtolentomatkustajia houkutellaan jäämään hetkeksi Suomeen ennen jatkolentoa Eurooppaan.

– Yhdessä Visit Finlandin kanssa olemme rakentaneet matkapaketteja ja ohjelmaa sen "stopoverin" ajaksi.

Erilaisia vaihtoehtoja on kymmeniä, osa on pääkaupunkiseudulla ja osa on muualla Suomessa.

– Niihin saattaa liittyä myös lentomatkustamista eli totta kai meillä on siinä myös omaa liiketoimintaa mukana, hymyilee Vauramo.

MTV Uutisextra esitetään lauantaisin MTV3-kanavalla kello 19.10.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.