Mainos

Finnairin tulos heikkeni

Finnair-konsernin tulos jäi huhti-syyskuussa liki neljänneksen vuoden takaista heikommaksi, mutta yhtiön mukaan sitä voi silti edelleen pitää tyydyttävänä. Rahoituserien jälkeinen tulos oli nyt 455,6 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 572 miljoonaa markkaa. Ero selittyy lähinnä kertaluonteisilla myyntivoitoilla, joita vuotta aiemmin kertyi noin 120 miljoonaa markkaa enemmän kuin nyt.

Finnairin liikevaihto kasvoi 7,5 prosentilla runsaaseen 4,5 miljardiin markkaan. Liikevoitto oli nyt 429,8 miljoonaa, vuotta aiemmin 563,3 miljoonaa markkaa. Koko tilikauden toiminnallisen tuloksen Finnair ennakoi jäävän jonkin verran viime vuotta heikommaksi.

Finnairin lentoliikenteen kasvu on jatkunut varsin voimakkaana ja eurooppalaisten lentoyhtiöiden keskitasoa nopeammin. Tuotot ovat kuitenkin kasvaneet liikenteen volyymia hitaammin. Tulosta ovat rasittaneet muun muassa koneiden uusimisesta johtuneet kustannukset ja lentokoneiden vuokrat. Myös henkilökustannukset tulevat nousemaan huomattavasti, mutta polttoainekulut jäävät vuoden takaista pienemmiksi, Finnair kertoi osavuosikatsauksessaan.

Finnair-konsernin eri toimialoista lentotoiminnan liikevaihto kasvoi 6 prosenttia, matkatoimistoalan 15 prosenttia ja valmismatkatoiminnan 24 prosenttia. Itse lentotoimintaa lukuunottamatta kaikkien toimialojen tulokset paranivat edellisvuodesta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.