Mainos

Finnairin tarjous työntekijöille: Vuoden palkka

Finnairin ja tekniikan työntekijöiden kiistassa kyse on irtisanottavien työntekijöiden korvauksista.

MTV3:n tietojen mukaan Finnair on tarjonnut työntekijöille enimmillään lähes vuoden palkan suuruista korvausta. Työntekijäpuoli kuitenkin hylkäsi tarjouksen perjantaina.

Irtisanomispaketissa olisi puolen vuoden palkka ilman työvelvoitetta sekä yli viiden kuukauden ylimääräinen irtisanomiskorvaus. Lisäksi Finnairin tarjouksessa on ollut työllistämistukea.

Finnairissa on ihmetelty myös sitä, että kiista vaarantaa neuvottelut, joissa etsitään ostajaa osalle moottorikorjaamotoimintoja. Yhtiössä lasketaan, että tässä kaupassa voitaisiin säilyttää ainakin 75 ihmisen työt.

Yt-neuvottelujen hengestä suivaantuneet työntekijät aloittivat tällä viikolla lakon, joka päättyi lyhyeen. Helsingin käräjäoikeus keskeytti tekniikan lakon keskiviikkona Finnairin pyynnöstä.

Ammattiliitot ovat arvostelleet kovin sanoin käräjäoikeuden päätöstä. Ammattiliitto Pro on lähettänyt Helsingin hovioikeuteen kantelun, jossa se vaatii Finnairin väliaikaisen turvaamispäätöksen perumista. Pro haluaa, että kantelu käsitellään kiireellisenä.

Kuusi kuljetusalan ammattiliittoa väläytti tänään tukilakkojen mahdollisuutta. Liitot totesivat, että niillä on ensi viikolla täydet valmiudet tehdä päätöksiä Finnairin työkiistan ratkaisun edistämiseksi.

Finnair aloitti tekniikan henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut huhtikuussa. Vähennystarpeeksi yhtiö arvioi 280 työntekijää

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.