Mainos

Finnairin liikevoitto painui tappiolle

Yhtiötä painavat kulut irtisanomisista ja polttoaineista. Aiemmin tuloksen arvioitiin olevan voitollinen.

Finnair kertoo, että yhtiön viime vuoden liikevoitto painui tappiolle. Aiemmin Finnair ennakoi voitollista tulosta, mutta yhtiötä painoivat kustannukset polttoaineista ja Finnair Tekniikan irtisanomisista.

Toimitusjohtaja Jukka Hienonen vakuuttaa kuitenkin, että kuluvasta vuodesta tulee viime vuotta parempi. Hänen mukaansa yhtiön viime vuonna aloittamat rakennejärjestelyt antavat syytä uskoa tuloksen nousuun.

Viime vuoden polttoainelasku oli lähes 100 miljoonaa euroa suurempi kuin vuonna 2005. Hienosen mukaan jatkossa tulos paranee lentopetrolin hintojen laskun ansiosta.

Tarkasti ottaen tulosvaroitus johtuu polttoaineiden johdannaisten käyvän arvon muutoksista. Johdannaiset ovat eräänlainen veikkaus, jolla lentoyhtiö yrittää suojautua polttoaineiden hintojen nousua vastaan. Jos hinnat laskevat, johdannaisista saattaa tulla tappioita.

Finnairin yhteistoimintaneuvottelut päättyivät kesäkuussa noin 300 työntekijän vähentämiseen. Leikkaukset kohdistuivat erityisesti Finnair Tekniikkaan, sillä uusien koneiden myötä huoltotarve on vähentynyt.

Leikkauksista syntyneet kertaluonteiset kulut nousivat 15 miljoonaan euroon.

Finnairin aiempi arvio oli, että viime vuoden liiketulos putoaa edellisestä vuodesta mutta jää voitolliseksi. Yhtiö julkistaa viime vuoden tilinpäätöksensä 6. helmikuuta.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja