Mainos

Finnairin laukkukiista jatkuu edelleen

Neuvotteluja Finnairin kenttäpalveluista vastaavien työntekijöiden työehdoista jatketaan aamupäivällä.

Neuvotteluja Ilmailualan unioni IAU:n ja henkilöstövuokrausyritys Baronan välillä käytiin eilen aamusta lähtien ilman ratkaisevaa edistystä.

Työnseisauksen vuoksi Finnair peruuttaa tänäänkin aamupäivällä ainakin seitsemän edestakaista lentovuoroa.Yhtiö arvioi joutuvansa todennäköisesti peruuttamaan myös lisää päivän lentoja. Eilen myös peruttiin noin 20 edestakaista lentoa, jotka vaikuttivat yli 2000 matkustajaan.

Helsinki-Vantaan lentokentälle on kasautunut yli 10 000 matkalaukun suma.

Finnairin viestinnän mukaan Eurooppaan meneviä laukkuja on alettu lähettää eteenpäin Helsinki-Vantaalta ulkopuolisen rahtiyhtiön avulla. Myös Pohjois-Suomeen on saatu lähtemään jonkin verran jälkeen jääneistä laukuista rekkarahdilla.

Finnairin mukaan matkustajilta jääneet laukut toimitetaan heille kotiin asti sekä kotimaassa että ulkomailla.

Finnairilla ei vielä ole tietoa siitä, johtaako työkiista yhtiön lentojen peruutuksiin myös huomenna.

Barona hiertää

Maanantaina alkaneen työnseisauksen syynä on kuormaustyöntekijöiden ja matkatavaroiden käsittelijöiden siirtäminen Finnairilta Baronan työntekijöiksi. Barona osti kuun vaihteessa Finnairin maapalveluyhtiö Northportin liiketoiminnan ja sen mukana noin 500 työntekijää.

IAU katsoo, että yrityskaupan tarkoitus on heikentää työntekijöiden työsuhteita ja palkkausta. Liiton mukaan "kalliiden" kokoaikatyöntekijöiden tilalle aiotaan palkata pätkätyöläisiä. IAU:n puheenjohtaja Juhani Haapasaari on epäillyt, että lähiaikoina väkeä karsitaan yt-neuvotteluilla.

Barona on vakuuttanut noudattavansa työehtosopimuksia.

Katso Jussi Kärjen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.