Mainos

Finnairin lakolle ei näy loppua

Finnairin lentoliikenteen peruutukset jatkuvat edelleen. Lentoja peruutettiin jälleen tänään, eikä näköpiirissä lähiaikoina ollut ratkaisevaa muutosta.

Työriidan osapuolet ovat olleet yhteyksissä toisiinsa, mutta yhteisiä neuvotteluja valtakunnansovittelijan johdolla ei uskottu ainakaan vielä perjantaina käytävän. Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan neuvotteluihin ryhdytään heti, kun siihen on olemassa edellytyksiä.

Finnairin ja sen lentäjien näkemyserot liikennelentäjien työehtosopimusta koskevassa kiistassa ovat olleet suuret. Työnantaja on pitänyt lentäjien vaatimia palkkausjärjestelmän ja työvuorojen suunnittelun muutoksia yhtiölle erittäin kalliina.

Perjantaina peruutettiin toistakymmentä lentoa

Kiistan vuoksi vuoksi lentäjät lentävät vain vuorolistaan merkityt työvuoronsa, minkä vuoksi lentoja joudutti perjantainakin perumaan toistakymmentä.

Finnair oli perjantaina iltapäivään mennessä joutunut peruuttamaan ulkomaan lennoistaan illan edestakaiset lentonsa Helsingistä Düsseldorfiin ja Lappeenrannasta Pietariin sekä kotimaan lennoistaan puolenpäivän lennon Oulusta Helsinkiin ja seitsemän muuta lentoa Helsingin ja Savonlinnan, Lappeenrannan ja Turun reiteillään.

Lauantain lennoista Finnair on ilmoittanut alustavasti peruuttavansa ainakin kaksi ulkomaan lentoa: aamun kello 7.15 Tampereelta Tukholmaan sekä klo 7.55 Tukholmasta Turkuun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.