Mainos

Finnairin lakko jatkuu

Finnairin kotimaanlennot on kokonaan peruttu myös täksi päiväksi. Lakko myöhästyttää myös Finnairin ulkomaan lentoja.

Finnairin kotimaan lentoliikenne on tänään edelleen pysähdyksissä SAK:laisen Ilmailualan Unionin IAU:n jäsenten mielenilmauslakon vuoksi. Vasta illalla on määrä lentää joitakin kotimaan reittejä.

Kaikkien lentojen matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin. Matkustajia kehotetaankin tulemaan lentoasemalle hyvissä ajoin. Lakon takia lentoasemien lähtöselvitysten miehitys on huomattavasti normaalia vähäisempi. Finnair kehottaa matkustajia käyttämään lähtöselvitykseen internetiä www.finnair.fi tai terminaalissa sijaitsevia lähtöselvitysautomaatteja.

Lähtöselvitysautomaatteja voivat käyttää myös ne matkustajat, joilla on matkatavaraa. Matkatavara tulee jättää lähtöselvitykseen virkailijalle. Seuraavat kotimaan lennot luvataan lentää tänä iltana:

AY299 Helsinki-Jyväskylä klo 23.40,
AY237 Helsinki-Turku klo 23.49,
AY519 Helsinki-Kuopio klo 23.45,
AY361 Helsinki-Oulu klo 23.59,
AY279 Helsinki-Tampere klo 23.59 ja
AY329 Helsinki-Vaasa klo 23.59.
Lisäksi liikennöidään vuoro AY 6109 Helsingistä Tallinnaan klo 23.55.

Työnseisaus on myöhästyttänyt ulkomaanlentoja keskimäärin noin tunnilla. Myöhästymisten odotetaan jatkuvan pitkin päivää.

Euroopan pääreiteillä on peruttu yli 20 lentoa. Loput pyritään Finnairin mukaan kuitenkin lentämään mahdollisimman normaalisti.

Eilen aamupäivällä alkanut, noin 3000:ta IAU:n jäsentä koskeva mielenilmaus on vastalause Finnairin henkilöstöpolitiikalle. IAU:n ammattiosastot vaativat muutosta mittaviin irtisanomisuhkiin, koska yhtiö samalla suunnittelee uusia konehankintoja.

Tyytymättömyyttä herättää IAU:n mukaan myös toimintojen ulkoistaminen ja työnantajien haluttomuus neuvotella ongelmista.

Finnair ja sitä työnantajana edustava Palvelualojen toimialaliitto pitävät IAU:n ammattiosastojen toimia kohtuuttomina. Työnantaja on ilmoittanut haastavansa lakkoilevat järjestöt välimiesoikeuteen laittomasta lakosta.

Muut Suomen sisäisiä lentoja lentävät yhtiöt aikovat lentää normaalisti. Sekä Flying Finn -yhtiö että ruotsalainen Golden Air -lentoyhtiö pyrkivät noudattamaan normaaleja aikataulujaan. Lakko ei vaikuta myöskään SAS:n ja Air Botnian ulkomaanlentoihin.

Työnseisaus päättyy aamukuuden aikaan huomenna. IAU:ssa pidetään mahdollisina myös uusia painostustoimia, mikäli yhtiön henkilöstöpolitiikkaan ei saada sen haluamaa parannusta.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 11.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.