Mainos

Finnair: Vaaratilanne kuulostaa pahemmalta kuin onkaan

Kahden lentokoneen törmäyksen mahdollisuus Ruotsin ilmatilassa on saanut julkisuudessa nopeasti vaarallisen tapauksen leiman. Finnairin mielestä sana "vaaratilanne" saa kuitenkin kuun alussa sattuneen tilanteen kuulostamaan pahemmalta kuin se todellisuudessa olikaan.

- Tilanne on aina uhkaava, kun lentokone joutuu väistämään toista, mutta konkreettista vaaraa ei ollut. Koneen järjestelmät varoittavat törmäyskurssista hyvissä ajoin, vakuuttaa Finnairin viestintäpäällikkö Maria Mroue.

Uutistoimisto TT kertoi tänään, että Osloon matkalla ollut SAS:n Boeing 737 ja Torontosta Helsinkiin matkannut Finnairin 757 olivat törmätä toisiinsa kuun alussa Ruotsin Östersundin yläpuolella. Kohdatessaan koneet olivat alle 300 metrin päässä toisistaan.

Viranomaiset kertovat, että toista konetta kehotettiin muuttamaan korkeuttaan liian myöhään. Koneet kuitenkin onnistuivat välttämään yhteentörmäyksen.

Pienetkin uhkatilanteet tutkitaan

Vaaratilannetta tutkii Ruotsin valtion onnettomuuskomissio ja ilmailuviranomainen LFV. Finnairin tehtäväksi on jäänyt tutkijoiden pyytämien lisätietojen tarjoaminen.

- Tällaisen jälkeen paikallinen onnettomuustutkintakeskus päättää, tutkiiko se tapauksen. Jos tutkii, emme käynnistä omaa tutkimusta. Jos ei tutki, teemme sen aina itse, Finnairin Mroue kertoo yhtiön käytännöistä.

Ruotsalaiset ovat pyytäneet suomalaisilta tietoja muun muassa siitä, mitä lennonjohto ja lentäjä ovat keskustelleet lennon aikana.

Komissio on varsin niukkasanainen, kun tutkinta on kesken. Edes Finnairille ei tiedoteta tutkinnan aikana selvinneistä yksityiskohdista.

- Linja on, ettei arvailla tai spekuloida. Jos näistä aina kerrottaisiin kesken tutkinnan, ihmiset joutuisivat olemaan turhaan huolissaan. Tutkinta tehdään lähinnä siksi, ettei minkäänlaisia vaaratilanteita pääsisi syntymään, Mroue arvioi.

Tutkinnan etenemisestä tai sen valmistumisen aikataulusta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.