Finnair: Metsänväki-kuosin peittäminen vie useamman päivän

Sen jälkeen, kun Marimekon Metsänväki-kuosi paljastui eilen luvattomaksi kopioksi, lentoyhtiö Finnairilla ryhdyttiin välittömästi toimenpiteisiin.

– Tässä alkuvaiheessa keskitymme Metsänväki-materiaalien poisvetoon. Digitaalinen materiaali oli helppo vetää pois jo eilen, kertoo viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen Finnairilta.

Finnair on tehnyt Marimekon kanssa yhteistyötä viime vuodesta lähtien. Vajaa kuukausi sitten Finnair esitteli kansainväliselle medialle Marimekko-yhteistyönsä viimeisimpiä tuloksia. Yhteistyön kruunuksi Finnair kuvaili Airbus A330 OH-LTM -konetta, jonka pintaa koristaa Marimekon Metsänväki-kuosi.

Tuolloin lentoyhtiö saattoi olla ylpeä yhteistyön tuloksista:

– Marimekko-yhteistyöllä haluamme tuoda suomalaisen ajattoman ja modernin designin osaksi asiakkaidemme matkustuskokemusta, ja näin lisätä näkyvyyttämme erityisesti Aasian-markkinoilla, totesi asiakaspalvelusta vastaava johtaja Anssi Komulainen toukokuisessa mediatilaisuudessa.

Tänään sävy on toinen

– Tietenkin haluamme maalauksen pois niin pian kuin mahdollista, koska on käynyt ilmi, että teos perustuu toisen taitelijan luovan työn käyttöön luvatta. Ja sellaista emme voi tietenkään hyväksyä.

– Kyllähän se koneen uudelleenmaalaus on ihan merkittävä toimenpide. Yleensä koneet maalataan huoltojen yhteydessä, mutta nyt meidän pitää löytää sellainen ajankohta, että maalauksesta aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa matkustajille, jatkaa Suominen.

– Kyse on useamman päivän operaatiosta, kun kone ensin puhdistetaan ja sitten maalataan.

Siitä, kuka lentokoneen maalauksen maksaa, ei Suomisen mukaan ole vielä varmuutta. Yhteistyö Finnairin ja Marimekon välillä kuitenkin jatkuu.

Lue myös:

    Uusimmat