Marimekon Isola myöntää kopioinnin – "En ajatellut tekijänoikeuksia"

Marimekon suunnittelija Kristina Isola pyytää julkisuuteen lähettämässään tiedotteessa anteeksi ukrainalaisen kansantaiteilijan teoksen käyttämistä Marimekon tunnetussa Metsänväki-kuosissa.

Helsingin Sanomat kirjoitti tänään, että Isolan Marimekolle luoma Metsänväki-kuosi on paljastunut kopioksi ukrainalaistaiteilijan työstä.

Isola kirjoittaa, että hän sai suurta inspiraatiota Maria Primatshenkon kuvittamasta kirjasta, jonka oli löytänyt äitinsä jäämistöstä.

– Syntyi Metsänväki, joka tuli Marimekon tuotantoon vuonna 2008. En tullut ajatelleeksi tekijänoikeuksia tai sitä, että omisin jonkun toisen luovaa työtä. Metsänväki tuntui niin läheiseltä, ja halusin jakaa metsätunnelman mahdollisimman monien kanssa.

"En itsekään ymmärrä, miksi hairahduin"

Isola kertoo nyt ymmärtäneensä menetelleensä väärin ja hän kertoo katuvansa ja häpeävänsä toimintaansa.

– Erityisen pahoillani olen siitä harmista, jota tästä kaikesta aiheutuu mahdollisesti Marimekolle. Marimekon ihmiset ovat minulle kuin toinen perhe, ja olen nyt tuottanut tälle perheelleni pettymyksen. Pyydän anteeksi menettelyäni niin työtovereiltani kuin kaikilta Marimekon asiakkailtakin.

– En itsekään ymmärrä, miksi hairahduin tavalla, joka heittää nyt varjon pitkään jatkuneelle uralleni, pahoittelee Isola.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat