Mainos

Finnair aloitti sars-varotoimet

Finnair on ottanut käyttöön varotoimia mahdollisten sars-tartuntojen varalta.

Finnair Airbus A320

Lentoyhtiö Finnair on ottanut käyttöön varotoimia lentomatkustajien mahdollisten sars-tartuntojen varalta. Yhtiö jakoi henkilökunnalleen jo toista viikkoa sitten toimintaohjeet, joita noudatetaan, jos lennolla havaitaan tappavaa keuhkokuumetta sairastavia matkustajia.

- Ohjeet jaettiin toistamiseen lentäjille ja lentoemännille viime viikolla. Matkustajia emme ole varsinaisesti asiasta informoineet, sanoo yhtiön tiedotuspäällikkö Usko Määttä.

Toistaiseksi ei yhtään sars-epäiltyä

Yhtiön sisäisen ohjeen mukaan matkustaja, jonka epäillään saaneen sars-tartunnan sijoitetaan istumaan mahdollisimman kauas muista matkustajista ja häntä pyydetään käyttämään suu- ja nenäsuojainta. Lisäksi sars-epäillyn kanssa tekemisissä olevan henkilökunnan määrä supistetaan yhteen ja hänetkin suojataan asianmukaisesti.

Toistaiseksi Finnairin lennoilla ei ole tullut esiin yhtäkään sars-epäiltyä.

Muutama peruutus


Vaikka aasialaiset lentoyhtiöt ovat tappavan keuhkokuumeen takia peruuttaneet lentoja Kiinaan ja Taiwaniin arvioineet menettäneensä tuhansia asiakkaita, ei sars ole juuri Finnairin myynnissä näkynyt. Vain muutama peruutus tai siirto toiseen kohteeseen on tullut.

- Taudista ole henkilökunnankaan parissa mitään paniikkia syntynyt, Määttä korostaa.

Sars-tartunnan on tähän mennessä saanut arviolta 1 600 ihmistä ja tautiin on kuollut yli 60. Vaikein tautitilanne on Kiinassa ja Taiwanissa.

Suomalaisviranomaiset ovat kehottaneet välttämään muun muassa lomamatkoja Pekingiin ja Hongkongiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.