Mainos

Finlaysonin tehtaan piipusta löivät lieskat Forssassa

Finlaysonin tehtaalla Forssassa syttyi tänäaamuna tulipalo. Tulipalon vuoksi tehtaan piipusta näkyi liekkejä, ja ympäristöön levisi savua. Ympäristön asukkaille palosta ei ollut vaaraa.

Päivystävän palomestarin Mika Helinin mukaan kuumaöljylaitoksen lämmityskattilassa vuoti öljyputki. Vuotava öljy ruokki kattilassa normaalisti palavaa tulta. Öljyä käytetään tehtaan laitteiden lämmittämiseen.

Öljyn syöttö katkaistiin jo aamulla, kun pelastuslaitos sai ensimmäisen hälytyksen palosta. Kierukassa oli kuitenkin 2 000 kiloa raskasta polttoöljyä, joka jatkoi palon ruokkimista. Palokunta kutsuttiin paikalle uudestaan iltapäivällä, koska palo ei laantunut.

Helinin mukaan tilanne oli iltapäivällä vakaa, mutta palon sammuttaminen vienee ainakin iltaan asti. Räjähdysvaaraa ei missään vaiheessa ollut, eikä palo uhannut levitä muualle tehtaassa.

Finlaysonin tuotantopäällikkö Paula Erkkilä ei tänään iltapäivällä pystynyt arvioimaan vahinkojen määrää, mutta hänen mukaansa osalle koneryhmistä tulee tuotantokatkoksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.