Mainos

Filatov: Pätkätyöt yhteiskunnalle kalliita

Työministeri Tarja Filatovin mukaan pätkätöiden todellisuus ei vieläkään noudata lakia.

Sunnuntain Turun Sanomien haastattelema Filatov syyttää tilanteesta erityisesti julkista sektoria, joka on suurin työpaikkojen pätkijä. -Siellä kuvitellaan, että määräaikaistöiden teettäminen olisi edullisempaa kuin vakinaiset työsuhteet. Se on harhaa. Samat etuudet joudutaan maksamaan, jos määräaikaistyötä kestää yli yhdeksän kuukautta vuodesta.

-Pätkätyö kuormittaa myös työpaikkaa enemmän kuin jatkuva työ. Työntekijät vaihtuvat ja vakinaiset joutuvat jatkuvasti opastamaan uusia.

Laman aikana työttömien turvaksi perustetut pätkätyöt ovat Filatovin mukaan jääneet osaksi työmarkkinarakennetta, vaikka 1990-luvun puolenvälin jälkeen on syntynyt 320000 uutta työpaikkaa. Viime vuonna säädetty työsopimuslaki kielsi niin sanotut perusteettomat määräaikaistyöt, mutta vain pieni osa pätkätyöläisistä sai työsuhteensa vakinaistettua.

Pätkätyötä tekee vieläkin vajaat 17 prosenttia työvoimasta. Ministeri on huolestunut etenkin nuorten naisten tilanteesta, sillä he ovat suurin pätkätöitä tekevä ryhmä. -Perheen perustamista ja lasten hankintaa ei ratkaista avustusten ja lapsilisän määrän perusteella, vaan turvallisen työpaikan saamisella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.