Tällaista Pelé-kunnianosoitusta Fifa pyytää joka maalta maailmassa

2:48
Video: Jalkapallolegenda Pelé hyvästellään Brasiliassa, emerituspaavi Benedictus Vatikaanissa.

Tuhansittain surijoita on kokoontunut Sao Paulon Santosissa sijaitsevalle Urbano Caldeira -stadionille jättämään jäähyväiset ja osoittamaan kunnioitusta torstaina kuolleelle brasilialaiselle jalkapallolegendalle Pelélle. Maailman kaikkien aikojen parhaimmaksi jalkapalloilijaksi monissa arvioissa todetun Pelén arkku on keskellä kenttää stadionilla, joka on Pelén entisen seuran Santosin koti.

Arkkua kuljettaneen saattueen matkaa seurasi maanantaiaamuna katujen varsilla valtavat määrät ihmisiä. Stadionille jonotettiin yötä myöten.

– Pelé on valtaisan ylpeyden lähde Brasilialle. Hän ei ole kotoisin Santosista, mutta siitä tuli hänen kotinsa, ja hän kuuluu heille – mutta samalla koko maailmalle, Etelä-Amerikan jalkapalloa seuraava toimittaja Tim Vickery kuvaili BBC:lle.

– Ihmiset kaduilla tekevät tästä päivästä niin kauniin. On ihmeellistä nähdä ihmisiä ympäri maailman jalkapallopaidat päällään. Se on Pelén legendaa, totesi puolestaan Pelén uraa pitkään seurannut brasilialaistoimittaja Ricardo Seyton BBC:lle.

Paikalla on myös Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino. Hän kertoi, että Fifalla on erityinen pyyntö "jokaiselle maailman maalle".

– Aiomme pyytää jokaista maailman maata nimeämään yhden jalkapallostadioneistaan Pelén mukaan, Infantino sanoi.

– Meillä on täällä suuri suru seuranamme. Pelé on ikuinen. Jalkapallon globaali ikoni.

Muistotapahtuma kestää 24 tuntia. Tiistaina Pelé saatetaan Santosin kaduilla hautajaissaattueessa yksityiseen hautausseremoniaan.

1:50
Tästä kaikkien aikojen parhaimpiin lukeutuva jalkapallolegenda Pelé muistetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja