Jalkapallolegenda Peléltä jättiperintö – näin suuresta summasta on kyse

1:15
Katso videolta: Yksi kaikkien aikojen suurimmista on poissa – jalkapalloikoni Pele johdatti Brasilian kolmeen maailmanmestaruuteen.

Argentiinalaislehti Clarin kertoo, että torstaina edesmennyt jalkapallolegenda Pelé jätti noin 90 miljoonan euron perinnön. 

Brasilialainen Pelé menehtyi torstaina 82-vuotiaana. Hän oli ollut Sao Paulossa sairaalahoidossa. Kolme maailmanmestaruutta urallaan voittanut Pelé jätti myös jälkeensä valtavan rahallisen perinnön.

Clarinin mukaan Pelé oli uransa aikana maailman kovapalkkaisin jalkapalloilija. Se tulee kuitenkin ottaa huomioon, että 1950-, 1960- ja 1970-luvuilla eivät pelaajien saamat palkat olleet lähelläkään nykytasoa.

Pelé panosti ison osan uran aikana tienatusta varallisuudestaan kiinteistöihin. Pelé osti muun muassa talon New Yorkin Long Islandilla sijaitsevalta luksusalueelta The Hamptonsista.

Pelé maksoi talosta noin 130 000 euroa ja myi sen vuonna 2018 reilulla 2,5 miljoonalla eurolla. Clarinin mukaan Pelén muu omaisuus tulee palkallisista tehtävistä YK:n ekologian ja ympäristön sekä hyvän tahdon lähettiläänä toimimisesta.

Santosissa suurimman osan urastaan pelannut Pelé teki myös mainostyötä ja hänellä oli yksittäisiä sponsorisopimuksia eri yritysten kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja