FIA-pomo tyrmää Lewis Hamiltonin väitteen – "Kuljettajille on tehty selväksi"

1:38
Tämä kohutilanne puhuttaa edelleen: Max Verstappen pakottaa Lewis Hamiltonin ulos radalta, mutta ei saa rangaistusta.

F1-sarjan sääntötulkinnat ovat olleet kiivas keskustelunaihe MM-taiston kuumentuessa lähes kiehumispisteeseen. Tapahtumien keskiössä on ollut Brasilian osakilpailun tilanne, jossa Max Verstappen pakotti ohitustilanteessa Lewis Hamiltonin ulos radalta, eikä saanut rangaistusta. Kansainvälisen autoliiton FIAn kilpailujohtaja Michael Masi vastasi Hamiltonin tilanteesta esittämään kritiikkiin viime viikonlopun Qatarin osakilpailun jälkeen.

Verstappen ei saanut tempustaan rangaistusta kilpailun aikana, eikä tuomaristo lopulta ottanut sitä tutkintaan kilpailun jälkeen Mercedeksen vaatimuksesta huolimatta. Hollantilaisen kahdeksan pisteen MM-johtoa kiivaasti takaa-ajava Hamilton kommentoi tuomariston päätöstä viime viikonlopun Qatarin osakilpailun yhteydessä.

Hamiltonin mukaan Brasilian tapahtumien jälkeen kuljettajille on epäselvää, miten sääntöjä tulkitaan.

– Kaikki kuskit, paitsi Max (Verstappen), pyysivät siihen selvennystä, mutta se ei ollut kovin selvä. Ei siis ole selvää, mitkä ovat radan rajat. Se ei ole ohittaessa enää valkoinen viiva, mutta sillä mennään.

Masi näkee asian toisin. Hänen mukaansa "kuljettajille on tehty selväksi, miten toimitaan".

– Uskon osan olevan samaa mieltä ja osan olevan eri mieltä asiassa. Niin se aina menee, eriäviä mielipiteitä on ollut aina, Masi sanoi PlanetF1.comin mukaan.

– Olemme antaneet heille yleisohjeistuksen, mutta tehneet myös hyvin selväksi, että jokainen tapaus käsitellään erikseen.

Masin mukaan säännöt eivät ole luisuneet sallivampaan suuntaan MM-taiston ratkaisuhetkillä. Tuomaristo käsittelee kaikki välikohtaukset tapauskohtaisesti kuten ennenkin.

– Toisin kuin moni ajattelee, minä en ole mukana tuomaristossa, Masi toteaa.

– Tutustumme tapaukseen, sitten tuomaristo katsoo sen läpi, ja kuten näimme viime viikonloppuna (Brasiliassa), he päättävät, tarvitaanko tutkintaa. Jos tapaus päätyy tutkittavaksi, he määrittelevät, onko sääntöjä rikottu.


Masi muistuttaa, että tutkinnasta päätettäessä tuomariston tulee ottaa huomioon ulosajotilanteen lisäksi siihen vaikuttavat tekijät, kuten säätila.

F1-sarja jatkuu Saudi Arabian osakilpailulla 5. joulukuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja