Toto Wolff: Mercedes ei hakenut Max Verstappenille rangaistusta – tuore päätös jättää ison kysymyksen ilmoille

Toto Wolffin mukaan Mercedes ei hakenut Red Bullin Max Verstappenille rangaistusta Brasilian GP:n kohutilanteesta. Wolffin mukaan Mercedes halusi saada selvyyttä sille, mitkä liikkeet ovat sallittuja ja mitkä eivät.

Tapauksen juuret ovat viime sunnuntain Brasilian GP:n voittotaitelussa. Mercedeksen Lewis Hamilton tavoitti tuolloin Red Bullin Max Verstappenin, joka teki ronskin peittoliikkeen. Verstappen ajatti Hamiltonin ulos radalta, pitäen siinä vaiheessa kisan ykkössijan hallussaan.

Kisan tuomaristo piti tapausta kilpailutilanteena.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi kuitenkin myönsi Brasilian kisan jälkeen, ettei tuomaristolla ollut kaikkea materiaalia käytettävissään tilannetta tutkiessaan.

Mercedes haki tapaukseen uudelleenkäsittelyä, vedoten muun muassa Verstappenin auton sisäkameran kuvakulmaan, joka ei ollut tuomariston käytettävissä kisan aikana.

FIA:n tuomaristo kuuli Mercedeksen ja Red Bullin edustajia torstaina Qatarissa. Perjantaina FIA julisti, ettei tapausta oteta uudelleen tutkintaan, koska uusi aineisto ei eronnut merkittävästi jo aiemmin käytössä olleesta materiaalista.

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan saksalaistalli ei niinkään hakenut Verstappenille rangaistusta.

– Emme odottaneet, että saisimme sen enempää jätetystä tutkintapyynnöstä. Kyse oli periaatteesta ja filosofiasta. Koska jos he olisivat nähneet, että (Verstappenin) liikkeessä ei ollut mitään vikaa, se olisi tarkoittanut käytännössä sitä, että ulkopuolelta ohittamisesta tulee mahdotonta, koska sisäpuolella oleva kuski kontrolloisi siinä tapauksessa täysin mutkaa, Wolff totesi.

Muun muassa Ferrarin tähtikuski Charles Leclerc varoitteli torstaina, että F1-kuskit muuttavat tyyliään, mikäli tuomaristo näyttää vihreää valoa Verstappenin liikkeelle.

Wolffin mukaan Mercedes haluaa välttää tarpeettomat osumat intensiivisessä mestaruustaistossa. Verstappen ja Hamilton kun ovat olleet törmäyskurssilla useaan otteeseen tällä kaudella.

– On tärkeää ymmärtää, että missä linja menee seuraavien muutaman kisan aikana. Emme halua, että mestaruus ratkeaa johonkin kiistanalaiseen tilanteeseen, joka voi päätyä tuomaristonpöydälle useaan eri otteeseen, Wolff heitti.

Lue myös:

    Uusimmat