Tekikö FIA pahan virheen Max Verstappenin kohutapauksessa? F1-asiantuntija lataa: "Liikutaan vaarallisilla vesillä"

Brasilian GP:n jälkeen F1-piireissä kuohuu – nämä ovat lähtökohdat Qatarin osakilpailuun 6:19
Brasilian GP:n jälkeen F1-piireissä kuohuu – nämä ovat lähtökohdat Qatarin osakilpailuun

F1:ssä sekä viime että tämän viikonlopun isoin puheenaihe on liittynyt Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin kohutapaukseen. Tuomaristo päätti olla tutkimatta Brasilian GP:n kyseenalaista tapausta uudelleen, vaikka Verstappenin liikkeestä saatiin lisämateriaalia. F1-asiantuntijan Ossi Oikarisen mukaan kohussa liikutaan vaarallisilla vesillä.

Verstappen ja Hamilton kävivät kiivasta voittotaistelua Brasilian GP:n loppupuoliskolla. Hamilton tavoitti kisan johdossa ajaneen Verstappenin, joka ei luopunut helpolla paikastaan. Verstappen ajatti Hamiltonin ulos radalta britin ohitusyrityksen yhteydessä.

Kisan aikana tuomaristo päätti, ettei Verstappenia rangaista kyseenalaisesta liikkeestä.

FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi myönsi kisan jälkeen, ettei tuomaristolla ollut kaikkia kuvakulmia käytettävissään päätöstään tehdessä. Mercedes päätti hakea tilanteen uudelleen käsittelyä lisämateriaaliin vedoten.

FIA:n tuomaristo hylkäsi vetoomuksen. Tapausta ei tarkistella uudelleen.

– Tämä on aika iso päätös siinä mielessä, että FIA:n pitää linjata, että miten tässä pitää toimia. Säännöt ovat ihan selkeät tuossa. Verstappenin olisi pitänyt jättää Hamiltonille riittävästi tilaa, että molemmat voivat ajaa mutkan rataa pitkin. Näin ei käynyt. Jos tämä sallitaan, niin jotkut kuljettajat ovat sanoneet, että heidänkin pitää ruveta pistämään kaveria pihalle siitä vierestä, samanlaisessa tilanteessa. Koska jos tuo sallitaan, niin eiväthän he voi puolustaa omaa asemaansa muuta kuin laittamalla kaverin pihalle. Nyt liikutaan aika vaarallisilla vesillä, C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen miettii.

Lisää aiheesta jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat