Mainos

Ferrarin sisäpiiriläinen MTV Sportin F1-tiimiin

MTV Sportin perinteikäs Formula 1 -tiimi saa ensi kaudella joukkoonsa uuden vahvistuksen, kun Toni Vilander liittyy joukkoon asiantuntijana ja kommentaattorina.

Paikka uudelle miehelle avautui, kun katsojien suosikiksi noussut Mika Salo päätti vähentää matkustamistaan, ja on siksi aiempaa harvemmin kisapaikoilla. Kokonaan Salokaan ei MTV:n F1-tuotantoa jätä. Vilander on tänä viikonloppuna mukana Abu Dhabissa, ja häntä kuullaan kommentaattorina lauantain GP2- ja GP3-kisoissa.

Vilander tuo F1-tiimiin mukanaan sisäpiirin tuntemusta, sillä hän on jo vuosia kuulunut Ferrarin kilpatiimiin eri kestävyysajosarjojen kautta. Vuosien saatossa tutuiksi ovat tulleet myös Maranellon ylpeyden kuninkuusluokassa toimiva talli - kuskeja ja johtajia myöten. Kommentaattoritehtäviä Vilander on kokeillut vuosien saatossa muun muassa GP2-luokan kisoissa MTV3:lla sekä muita luokkia Italian tv:ssä - italiaksi.

Vilander on jo vuosia ajanut eri rata-autoluokkien huipulla. Tällä hetkellä hän kisaa FIA:n alaisessa WEC-kestävyysajosarjassa Ferrarin tiimissä, jonka väreissä hän juhli viime kaudella legendaarisen Le Mansin 24 tunnin kisan luokkavoittoa. Tiimikavereina Vilanderilla oli ex-F1-kuskit Giancarlo Fisichella ja Gianmaria Bruni. Voitto arvostetaan moottoriurheilupiireissä korkealle, sillä kauden päätteeksi autourheilun keskusliitto AKK valitsi Vilanderin vuoden autourheilijaksi. Aiempinakin vuosina menestystä on riittänyt, sillä Vilander on voittanut kahdesti FIA:n alaisen GT-sarjan epävirallisen maailmanmestaruuden, sekä Italian GT-sarjan. Lisäksi kankaanpääläinen kisasi GP2-sarjassa kaudella 2005.

Salo vähentää, mutta ei lopeta

Viimeiset kolme kautta MTV3:n kanssa varikoita kiertänyt Mika Salo pysyy osana Maikkarin tuotantoa jatkossakin - läsnäolo kisoissa vain vähenee merkittävästi. Päätös roolinsa pienentämisestä oli Salon oma.

- Yksinkertaisesti ei vain enää aika riitä. Tehtäväni venäläiskilpatallin moottoriurheilujohtajana vaatii niin paljon matkustamista, että kun siihen lisätään Maikkarin hommat, niin vanha mies alkaa väsyä, ikinuori Salo virnuilee.

- Sinänsä on tosi harmi, että en voi olla yhtä paljon mukana kuin kahtena viime kautena, sillä olemme onnistuneet kehittämään lähetyksiä todella paljon. Sen verran olen F1-varikoita kolunnut, että tiedän meidän ennakkolähetystemme olevan ihan kärkipäätä koko maailmassa. Ja taatusti kustannustehokkain. Siinä missä britit ja saksalaiset tarvitsevat kisasunnuntaisin puolentoista tunnin ennakkopaketin tekemiseen paikan päälle yli 80 hengen tiimin, me teemme saman neljän miehen voimin. Siitä olen kyllä oikeasti ylpeä, Salo toteaa tutun itsevarmasti.

Tyhjän päälle Salo ei Maikkarin F1-tiimiä jätä, vaan lupaa olla ensi kaudellakin tiimissä mukana.

- Ilman muuta jatkan tiimissä, eihän ne pärjäis kokonaan ilman mua, Salo velmuilee.

F1-kausi 2014 alkaa Melbournesta maaliskuussa. Kaikki osakilpailut nähdään suorina lähetyksinä MTV Total -kanavilla ja MTV Katsomossa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja