Mustakari uudesta F1-tiimiläisestä: Hänelle Kimikin avautuu

MTV Sportin F1-tiimistä eläkkeelle jäänyt Erkki Mustakari näkee Toni Vilanderin tuovan ensi kaudella tv-lähetyksiin Ferrarista ja Kimi Räikkösestä paljon sellaista tietoa, joka jäisi muuten saamatta.

GT-sarjoista ja Le Mans -kisoista tuttu Vilander on ajanut Ferrarilla eri autourheilusarjoissa jo pian kymmenen vuotta ja tuntee italialaistallin tavat ja henkilöt.

– Hänellä on erinomainen italian kielen taito, mikä tarkoittaa sitä, että hänen on helppoa keskustella muidenkin kuin tallipäälliköiden kanssa ja saada sitä kautta asioita tietoonsa. Väittäisin, että hänellä on jopa paremmat mahdollisuudet saada ainakin siitä tallista tietoa kuin Mika Salolla, joka ei ole ollut niin sisällä Ferrarin organisaatiossa, Mustakari arvioi.

Myös Salo jatkaa ensi kaudella MTV Sportin F1-tiimissä, mutta vähentää muiden kiireidensä takia F1-matkustamista.

Mustakari kertoo keskustelleensa Vilanderin kanssa tv-töistä syyskuussa Monzan F1-varikolla. Vilander sanoi tuolloin olevansa erittäin kiinnostunut kaikesta työnteosta moottoriurheilun parissa.

– Toni on erittäin pätevä mies näihin hommiin, koska omaa laajan kokemuksen eri autourheilusarjoissa kilpailemisesta ja tuntee formula ykköset aika lailla läpikotaisin, koska on päässyt seuraamaan sitä hyvin läheltä. Eikä vähintään sen takia, että sattuu olemaan Kimi Räikkösen erittäin hyvä ystävä, Mustakari sanoo.

– On joitakin ihmisiä, joille Kimi avautuu helpommin kuin toisille. Toni kuuluu siihen hyviin pieneen osaan ihmisiä, joille Kimikin avautuu. Hän saattaa kertoa sellaisia asioita, joita hän ei muille kertoisi. Vaikuttaako se sitten Kimin ja Tonin väleihin, niin sen aika näyttää.

Kuljettajana Vilander on tuttu suomalaisille moottoriurheilun ystäville, mutta suurelle yleisölle hän on vielä melko tuntematon nimi.

– Le Mans -tyyppiset koppiautosarjat saavat Suomessa aivan minimaalisen huomion, vaikka siellä on tällainenkin kaveri kuin Toni Vilander. Kaiken huipuksi Toni on ollut enemmän kuin kerran FIA:n palkintogaalassa vastaanottamassa mestarin pyttyä näiden vuosien saatossa. Se jo kertoo, että kyseessä on erinomainen kilpa-autoilija, Mustakari sanoo.

Vilander on äänessä MTV3 MAXilla jo tänä viikonloppuna, kun hän kommentoi GP2- ja GP3-lähetyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat