Mainos

F1

F1Kansikuva

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkönen hyötyy alkavissa F1-testeissä ensikosketuksestaan Alfa Romeon autoon – "Ne olivat arvokkaita kilometrejä"

6:59
Toni Vilander ennakoi tulevaa F1-kautta mm. suomalaiskuskien, Ferrarin uudistusten ja Mercedeksen valta-aseman kautta.

Vaikka Kimi Räikkönen ei päässyt vaikuttamaan Alfa Romeon tulevan F1-kauden auton isoihin suuntaviivoihin, viime marraskuinen testiurakka palvelee suomalaiskuskia ja tiimiä pian alkavissa Barcelonan testeissä. 

Räikkönen ajoi marraskuussa vielä Sauberin nimeä kantaneella autolla reilut sata kierrosta Pirellin rengastesteissä Abu Dhabissa.

Maaliskuussa alkavan 2019 kauden autot nähdään ensi kertaa radalla Barcelonan testeissä reilun viikon päästä. Räikkösellä on varmasti paljon totuteltavaa, kun työskentely-ympäristö ja auto vaihtuvat Ferrarista monta kokoluokkaa pienemmän Alfa Romeon vastaaviin. 

C Moren asiantuntija Mika Salo ei näe Abu Dhabin testien hyödyttäneen Räikköstä ja tallia isossa kuvassa.

– Tuossa vaiheessa auto oli aika pitkälti suunniteltu. Jotain pikkujuttuja pystyy muuttamaan, mutta mitään isoja rakenteellisia muutoksia ei voi tehdä. Kimi ei siis pääse kauheasti vaikuttamaan tämän kauden autoon, Salo kommentoi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

1:26
Räikkösen ensimmäiset kierrokset Sauberilla.

Toinen C Moren asiantuntija Toni Vilander oli seuraamassa marraskuun testejä paikan päällä. Hänen mielestään sessio helpottaa Räikkösen Alfa Romeo -taipaleen alkua. 

– Siitä on nimenomaan hyötyä, kun mennään ensimmäisiin testipäiviin. He kävivät Abu Dhabissa ihan perusasioita läpi: rattiin liittyviä juttuja, ajoasentoa ja muita perusasioita. He tekivät pidempiä vetoja, eivätkä niinkään hakeneet yhden kierroksen suorituskykyä. Talli sai paljon hyödyllistä tietoa Kimin fiiliksistä uudessa autossa ja työskentely-ympäristössä. Siinä mielessä ne olivat arvokkaita testikilometrejä, Vilander summaa. 

Barcelonan testit käynnistyvät 18. helmikuuta. 

4:00
Mika Salon ennakkoajatukset alkavasta F1-kaudesta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja