F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mercedes-pomo kyseenalaistaa Ferrari-leiristä kantautuneet poikkeukselliset kommentit – "Onko todella mahdollista?"

4:50
Britannian GP:n aika-ajojen ratkaisuhetket: Lewis Hamilton ylsi jälleen paalulle.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei ymmärrä Ferrarin puheenjohtajan John Elkannin lausuntoja.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin alkukausi on sujunut suorastaan surkeasti siihen nähden, että talli on totuttu viime vuosina näkemään Mercedeksen kovimpana haastajana. Kolmen ensimmäisen GP-viikonlopun jälkeen talli on valmistajien MM-sarjassa vasta viidennellä sijalla.

Kun SF1000-auton kanssa on menty näin pahasti metsään, Ferrarin tilanne näyttää jokseenkin epätoivoiselta myös ensi kautta silmällä pitäen, sillä autojen kehitystyötä on rajoitettu kausien välillä.

Puheenjohtaja John Elkannin mielestä tilanne on jopa niin epätoivoinen, että hän heitti jo taannoin hanskat tiskiin kauden 2021 osalta.

 – Käymme läpi vaikeaa ajanjaksoa, joka on alkanut jo kauan sitten. Emme ole voittaneet maailmanmestaruutta vuoden 2008 jälkeen. Sittemmin Red Bull on ollut voittoisa aerodynamiikkansa ansiosta ja Mercedes hybriditeknologiaan liittyvän kyvykkyyden ansiosta, Elkann sanoi La Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

– Emme ole tänä vuonna kilpailukykyisiä projektissamme tehtyjen virheiden vuoksi. Automme ei ole kilpailukykyinen. Luomme tällä hetkellä perustaa sille, että olemme taas kilpailukykyisiä ja palaamme voittajaksi, kun säännöt muuttuvat kaudelle 2022.

Mercedeksen huimaan menestykseen luotsannut tallipäällikkö Toto Wolff ei ymmärrä alkuunkaan Elkannin lausuntoja.

– Onko todella mahdollista hylätä kaksi kautta kerralla vain valmistautuakseen kauteen 2022? Saamme aloittaa uusien autojen kehitystyön vasta tammikuussa, mikä tarkoittaa sitä, että vaikka luopuisi tästä kaudesta, siitä ei olisi mitään hyötyä, Wolff sanoi GP Today -sivuston mukaan Sky Sportsin haastattelussa.

– No. Ei ole minun tehtäväni kommentoida Ferrarin suunnitelmia.

Jos Wolff oli ihmeissään, Ferrarin moottoreita käyttävän Haasin tallipäällikkö Günther Steiner suhtautuu Elkannin lausuntoihin ymmärtäväisemmin.

– Olen tietoinen tilanteesta, ja näen, mitä he ovat tekemässä. En ollut yllättynyt. Tietenkään se ei ole mukavaa, kun pitää sanoa, että edessä on vaikeita aikoja. Toisaalta jos myöntää, että on vaikeaa, tulee työskenneltyä kovasti kehityksen eteen.

– He ovat varmasti tehneet omat johtopäätöksensä kolmen ensimmäisen kilpailun jälkeen, ja hän vain sanoi, miten asiat ovat.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja