Ferrari-pomo paljasti tiukat vaatimuksensa uusien sääntömuutoksien varalle – "Lista on melko pitkä"

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto paljasti, että italialaistallilla on pitkä vaatimuslista kaudeksi 2021 muuttuvien sääntöjen varalle.

F1-autojen ulkonäkö muuttuu suunnitelmien mukaan huomattavasti kaudeksi 2021. Tallit ja FIA käyvät parhaillaan keskusteluja, jotta tulevat säännöt saataisiin sovittua mahdollisimman ajoissa.

Kuninkuusluokan perinteikkäimpiin talleihin lukeutuva Ferrari on ollut pitkään erinäisiä taloudellisia muutoksia vastaan. Ferrarin tallipäällikkö Binotton mukaan on myös muita asioita, joista on keskusteltava huolellisesti FIA:n ja F1:n kanssa.

– Jatkamme keskustelua FIA:n ja F1:n kanssa. On monta asiaa, josta meidän täytyy vielä keskustella: hallinto, tulot, taloudelliset säännöt, tekniset säännöt, standardisointi. Lista on melko pitkä, Binotto toteaa Autosportin mukaan.

– Kyse ei ole vain listan pituudesta, vaan myös kompromissien etäisyydestä.

FIA ja F1-sarjan omistava Liberty Media toivovat, että uudet sääntömuutokset saataisiin sovittua kesäkuuhun mennessä. Binotto on yhteisymmärryksen kaukaisuudesta huolimatta kuitenkin optimistinen uusista säännöistä.

– Olen positiivinen keskusteluidemme ja yhteistyömme tasosta, minkä takia olen optimistinen, että löydämme oikean tasapainon.

Lue myös:

    Uusimmat