Red Bull -pomo epäilee mahdollisuuksia valvoa Ferrarin ja Mercedeksen toimintaa – "Pitkä matka sopuun"

F1-sarjan tallien näkökannat kaudelle 2021 kaavaillusta budjettikatosta ovat vielä kaukana toisistaan, kertoo Red Bull -tallin neuvonantajana toimiva Helmut Marko.

Formulasarjan kaupalliset oikeudet omistava Liberty Media on ehdottanut talleille ratkaisua, jossa budjettikatto astuisi voimaan kolmessa vaiheessa: 163 miljoonaa euroa kaudella 2021, 141 miljoonaa euroa kaudella 2022 ja 119 miljoonaa euroa kaudella 2023.

Kulisseista kantautuneet huhut kertoivat Libertyn ja tallien päässeen neuvotteluissaan jo lähelle lopullista sovintoa, mutta Markon mukaan nämä puheet ovat vielä ennenaikaisia.

– Meillä on vielä pitkä matka sopuun. Periaatteessa olemme samaa mieltä Ferrarin ja Mercedeksen kanssa numeroista, mutta muut tallit ovat vielä erittäin kriittisiä.

– Meidän täytyy myös neuvotella siitä, mitkä osastot tallissa ovat budjettikaton alla. Mikään ei ole selvää, Marko kommentoi saksalaiselle Auto Bild -lehdelle.

Budjettikaton valvonta on myös yhä kysymysmerkki. Markon mukaan tämä aiheuttaa huolta etenkin Ferrarin ja Mercedeksen kaltaisten autonvalmistajien kohdalla.

– Valvontaa on erittäin vaikea toteuttaa. Miten voimme tietää, mikä tietokone tekee töitä autonvalmistajalle ja mikä F1-tallille? Marko sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat