F1-pomo puolustaa päätöstä lykätä sääntöjulkistusta: "On parempi toimia oikein kuin hosua"

F1-sarjan omistavan Liberty Median toimitusjohtaja Chase Carey pitää oikeana päätöstä lykätä kauden 2021 sääntöuudistuksen julkistaminen syksyyn.

Formulasarjan kaudella 2021 häämöttävän sääntöuudistuksen tarkempia yksityiskohtia oli tarkoitus julkistaa kesäkuussa, mutta nyt odottelu jatkuu lokakuulle asti.

Jotkut ovat epäilleet lykkäyksen johtuvan siitä, etteivät asioista päättävät tahot ole kyenneet löytämään kulisseissa yhteistä suuntaa sarjan tulevaisuudelle, mutta Careyn mukaan muutos aikatauluun johtuu vain sääntöjen monimutkaisuudesta.

– Olemme maailmanlaajuinen laji, joten meidän täytyy ottaa huomioon paljon asioita. Pariisin kokouksessa oli kyse siitä, miltä F1:n tulisi näyttää ja miten siitä voidaan tehdä faneille parempi kokemus, Carey kertoi itävaltalaiselle ServusTV:lle.

– Tallien ja FIA:n kanssa käymiemme keskustelujen jälkeen päätimme yhdessä, että olisi järkevää antaa kauden 2021 sääntöpaketille enemmän aikaa. Siksi otamme jatkoaikaa lokakuulle asti. On parempi toimia oikein kuin hosua, Carey lisäsi.

Pöytään on heitetty radikaaleiltakin kuulostavia ehdotuksia. Red Bull -tallin neuvonantajana toimiva Helmut Marko on ehdottanut muun muassa radioiden kieltämistä kuljettajien autoissa.

– Meillä on pitkä lista suosituksia laidasta laitaan. Arvostamme niitä, olivat ne sitten faneilta tai talleilta. Vielä emme kuitenkaan tiedä, mitkä muutoksista lopulta toteutetaan. Meidän on nyt käytävä ne läpi yksi kerrallaan, Carey summasi.

Lue myös:

    Uusimmat