Fernando Alonson varjo oli katala paikka – ex-tallitoveri avautui F1-tähden suosimisesta McLarenilla

Stoffel Vandoorne on tehnyt paljastuksia ajastaan McLarenin F1-tallissa. Belgialaiskuski kokee, ettei hän saanut tasapuolista mahdollisuutta mestarikuljettaja Fernando Alonson varjossa. 

Vandoorne, 27, ajoi ensimmäisen täyden F1-kautensa vuonna 2017 voitettuaan aiemmin muun muassa GP2-sarjan. Hän sai tallitoverikseen kaksinkertaisen maailmanmestarin Fernando Alonson, joka oli palkattu McLarenin uuden tulemisen kasvoiksi jo kaksi vuotta aiemmin. 

McLaren oli Vandoornen aikana suurissa vaikeuksissa, vaikka brittitalli nostikin hieman tasoaan kaudella 2018. Vandoornen mukaan hänen suoritustasonsa tallikaveriin nähden kärsi myös Alonson suosimisesta. 

– Minulla ei ollut ongelmia hänen (Alonso) kanssaan, mutta hän sai aina haluamansa. Tallissa oli aina 2-3 korkeassa asemassa olevaa henkilöä, jotka varmistivat, että kaikki menee Fernandon toivomalla tavalla, Vandoorne kommentoi belgialaiselle Sport/Voetbalmagazinelle. 

– Tiimi antoi hänelle kaiken tuen ja voiman. Jokainen kuski olisi saanut tästä etua tallitoverin lyömiseen. 

Kaudella 2018 espanjalaistähti päihitti Vandoornen kaikissa 21 aika-ajossa. 

– Paperilla en koskaan ollut Alonson edellä, mutta kaikista tallitovereista pääsin lähimmäksi. McLaren ei koskaan kieltänyt sijoittumasta hänen edelleen, mutta he pyysivät minua päästämään hänet kisassa ohi. He tekivät niin melkein joka kerta, Vandoorne summaa. 

Vandoorne ajaa tällä hetkellä Formula E -sarjaa Mercedeksen väreissä ja on saavuttanut kaksi palkintosijaa alkukaudella. Alonso jätti F1-sarjan samaan aikaan Vandoornen kanssa ja on menestynyt kestävyyskisoissa.

McLaren on ottanut tällä kaudella ison harppauksen F1-sarjassa ohjaimissaan Carlos Sainz ja Lando Norris. Sainz ajoi tallille sen ensimmäisen palkintosijan sitten vuoden 2014 Brasilian GP:ssä viikko sitten

Lähde: gpfans.com

Lue myös:

    Uusimmat