Fernando Alonso täräyttää: "Stoffel Vandoorne Kimi Räikköstä nopeampi tallitoveri"

Fernando Alonso puolustaa kritiikin kohteeksi joutunutta tallikaveriaan Stoffel Vandoornea. Alonso katsoo Vandoornen antaneen hänelle tasaisempaa vastusta tallikaverina kuin Kimi Räikkönen.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Alonso ajoi Räikkösen tallikaverina Ferrarilla 2014. Silloin hän päihitti Räikkösen selvästi.

– Jos tarkastelette aiempia tallikavereitani, olivat paljon kauempana (minusta) kuin Stoffel. Vuonna 2014 oli eroa kuusi tai seitsemän kymmenystä Kimiin joka kisassa. Nyt eroa on vähemmän, Alonso sanoi Hockenheimissa Motorsport.com:n mukaan.

Toista täyttä kauttaan McLarenilla kisaavalla Vandoornella on ollut viime aikoina vaikeuksia ja hänen jatkonsa Formula ykkösissä on ensi kaudella epävarmaa. Alonson mielestä Vandoorneen kohdistunut arvostelu on ollut kohtuutonta.

– Hän aloitti Formula ykkösissä vaikealla autolla ja kohtasi vaikeuksia viime vuonna ja on kohdannut tänäkin vuonna. Mutta hän on ok ja saavuttaa kyllä suoritustasoa, kunhan auto toimii normaalisti.

Alonson vertaukset Räikkösen ja Vandoornen eroista eivät ole perusteettomia. Kaudella 2014 Alonso päihitti Räikkösen aika-ajoissa peräti 16 kertaa, kun kisoja oli kaikkiaan 19. Alonso oli Räikköstä nopeampi keskimäärin puolella sekunnilla.

Vandoorne on ollut Alonsoa hitaampi aika-ajoissa tällä kaudella keskimäärin 0,3 sekuntia. Tosin kahdessa viimeisessä aika-ajoissa, Silverstonessa ja Hockenheimissa eroa on ollut Alonson hyväksi 0,8 sekuntia.

Alonso on hyötynyt Ferrarilla ja McLarenilla ykköskuljettajan asemastaan. Molemmat tallit ovat antaneet uusia kehitysosia hänelle ensin.



Lue myös:

    Uusimmat