Fernando Alonsolta ei itseluottamusta puutu – pöyhkeää puhetta lopettamiseen liittyen: "Silloin ehkä nostan käden pystyyn"

Bottaksella kauden paras sijoitus Imolassa

40-vuotias Fernando Alonso nähtäneen F1-radoilla vielä pitkään.

Viime kaudeksi ykkösiin kahden vuoden tauon jälkeen palannut espanjalainen ajaa nyt toista kauttaan Alpine-tallissa. Alonso ylsi viime kauden lopulla ajetussa Qatarin GP:ssä palkintokorokkeelle ensimmäisen kerran sitten Unkarin GP:n 2014, ja tällä kaudella tavoittena oli jatkaa siitä, mihin viime vuonna jäätiin.

Neljä ensimmäistä GP-viikonloppua ovat kuitenkin jättäneet toivomisen varaa.

Maaliskuussa Bahrainissa Alonso avasi kauden pistesijalla, mutta viikkoa myöhemmin Saudi-Arabiassa hänen autonsa hyytyi radanvarteen ja tuloksena oli keskeytys.

Kaksi viikkoa sitten Australiassa Alonsolla olisi ollut omien sanojensa mukaan mahdollisuudet jopa paalupaikalle, mutta pienen pieni tekninen vika pilasi siihen saakka hyvin sujuneet aika-ajot. Itse kilpailussa Alonsolla oli huonoa tuuria turva-auton radalletulon kanssa ja tuloksena oli vasta 17. sija.

Sunnuntaina Imolassa Alonso joutui keskeyttämään jo kahdeksannella kierroksella Haas-kuljettaja Mick Schumacherin kolaroitua häneen.

Vaikeuksien sävyttämästä alkukaudesta huolimatta Alonsolla tuntuu riittävän uskoa paitsi omiinsa myös ennen kaikkea itseensä.

– Koen olevani parempi kuin muut, Alonso sanoi kauden toisen keskeytyksensä jälkeen Racefans-sivuston mukaan.

– Kun tulee joku sellainen, jonka näen voittavan minut puhtaasti taidolla, tai näen, etten ole enää hyvä lähdöissä ja auton valmistelussa, tai tallikaverini on sekunnin minua nopeampi enkä pysty vastaamaan, silloin ehkä nostan käden pystyyn ja sanon, että "nyt on syytä miettiä jotain muuta". Tällä hetkellä tunne on päinvastainen. Rakastan kilvanajoa.

Lue myös:

    Uusimmat