"Vettelin virheet anteeksiantamattomia" – ex-tallipomo kehuu Räikkösen varmuutta

Entinen F1-tallipäällikkö Gian Carlo Minardi pitää Ferrarin Sebastian Vettelin MM-taistelussa tekemiä virheitä anteeksiantamattomina. Kimi Räikköstä hän sen sijaan suitsuttaa varmoista esityksistä.

Räikkönen kaasutteli viikonloppuna Yhdysvaltain Austinissa kakkosruudusta voittoon, joka oli hänen ensimmäinen sitten vuoden 2013 ja Lotus-ajanjakson. Vettelin viikonloppu lähti sen sijaan huonoille jengoille jo perjantain harjoituksissa, joissa hän ei hidastanut vauhtiaan riittävästi punaisten lippujen aikana ja sai tästä kolmen lähtöruudun rangaistuksen kisaan.

Aika-ajossa toiseksi sijoittunut Vettel lähti rangaistuksensa myötä kisaan viidennestä ruudusta. Saksalaiskuski pyörähti kuitenkin heti avauskierroksella Red Bullin Daniel Ricciardon kanssa yhteen. Häntäpään sijoille pudonnut Vettel nosti lopulta itsensä ruutulipulle tultaessa neljänneksi, mutta maailmanmestaruustoiveet alkavat olla enää teoreettiset. USA:ssa kolmanneksi sijoittuneen Mercedeksen Lewis Hamiltonin MM-kaula Vetteliin on ennen kolmea viimeistä kisaa 70 pistettä.

– Todistimme Austinissa hienoa kisaa, pilattuna vain Sebastian Vettelin ties kuinka monennella (viikonlopun toisella) virheellä. Yhdeksän virhettä 18 kisaan on anteeksiantamaton keskiarvo kuljettajalta, joka haluaa tähdätä uransa viidenteen maailmanmestaruuteen, takavuosien Minardi-tallista tunnettu Gian Carlo Minardi kritisoi.

– Ferrarin saksalainen oli ilman muuta suuri poissaolija kolmen eri tallin kuskin välisessä hyvässä voittotaistelussa, jossa näimme Kimi Räikkösen paluun menestykseen. Suomalainen oli todella hyvä ja rakensi menestystään aika-ajoista lähtien, tekemättä virheitä lainkaan, samaan malliin kuin monissa kisoissa.

Räikkönen piti Yhdysvaltain kisassa pintansa kärjessä, ja hänen kannassaan maaliin tullut Red Bullin Max Verstappen onnistui jättämään Hamiltonin kovassa kaksinkamppailussa taakseen. Hamilton oli ollut aiemmin keulilla ennen Räikköstä, mutta britin renkaat kärsivät ja hän joutui tulemaan kärkipaikalta toiseen varikkopysähdykseensä.


Minardin mukaan Ferrari on osoittanut tuoreeltaan sellaista kilpailukykyisyyttä, että Vettelin olisi kyettävä ryhtiliikkeeseen.

– Viikon sisään ollaan takaisin radalla Meksikossa ja akkujen lataamiselle on vähäisesti aikaa, erityisesti Ferrarin kaltaisessa tiimissä, jonka on kyettävä palauttamaan tyyneys ja itseluottamus huippukuljettajaansa, joka ei ole saanut tuloksia, joita hän on odottanut.


Lue myös:

    Uusimmat