Mainos

LIVE klo 13: Miten käy Fennovoiman lupaäänestyksessä?

Eduskunta äänestää tänään kello 13 alkavassa istunnossa Fennovoiman ydinvoimalahankkeen periaateluvasta.

Äänestystä voi seurata suorana MTV Uutisten verkkosivuilla. Fennovoima suunnittelee ydinvoimalan rakentamista Pyhäjoelle.

Puolueista kokoomuksessa on vahva kannatus Fennovoimalle, ja viime aikoina tämä on ollut tilanne myös perussuomalaisissa. Keskustan ryhmässä on arvioiden mukaan enemmän kannattajia kuin vastustajia.

Fennovoiman ydinvoimalaa vastustetaan vahvasti vihreissä, vasemmistoliitossa ja RKP:ssä.

SDP:n ja kristillisdemokraattien kannoissa odotetaan olevan eniten hajontaa.

Eduskunnan enemmistön odotetaan äänestävän tänään Fennovoima-luvan puolesta.

Edus­kun­ta hyväksyi Fen­no­voi­ma-pe­ri­aa­te­pää­tök­sen alunperin vuon­na 2010. Asiasta äänestetään nyt uudelleen, koska laitostoimittaja vaihtui venäläiseen Rosatomiin, joka on myös Fennovoiman vähemmistöomistaja.

Hallitus on asettanut rakennusluvan myöntämisen ehdoksi, että omistuksesta vähintään 60 prosenttia on oltava kotimaista, jolla tarkoitetaan EU- tai ETA-maita. Fennovoiman pitää jättää rakennuslupahakemus ensi kesäkuun loppuun mennessä.

Vain muutama päivä ennen äänestystä energiayhtiö Fortum ilmoitti olevansa valmis lähtemään mukaan enintään 15 prosentin osuudella. Ennen ilmoitusta EU- tai ETA-omistus oli joitakin prosenttiyksikköjä 60 prosentin alapuolella.

Eduskunta äänestää tänään jälleen myös hallituksen luottamuksesta. Nyt epäluottamusta esittävät perussuomalaiset EU:n kriisirahastoon osallistumisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja