Mainos

Fengshui energiasisustajan runsas koti

Raija Kömmistö asuu miehensä kanssa Helsingin keskustassa samassa talossa missä he ovat asuneet jo 28 vuotta. Samassa asunnossakin he ovat asuneet jo 23 vuotta. Se on pitkä aika! Mutta miksi muuttaa, kun asunnon sisällä voi tehdä muutoksia. Ja on niitä tehtykin, aika usein vaihdetaan huonekalujen paikkaa ja tehdään asetelmia.

"Monet yhdistävät minimalismin fengshuin, mutta kyllä runsas sisustus voi olla fengshuin hengen mukainen. Kysymys on siitä, että energiat virtaavat kotona", Raija sanoo.

"Pitää poistaa rojukasat ja muut tukkeet, mutta kyllä ympärillä voi olla runsaasti kauniita esineitä joista pitää ja joista saa mielihyvää."

Raija rakastaa kukkia. Hän sekä vastaanottaa että ostaa itse niitä usein. Kymppi ruokaan ja kymppi kukkiin – periaatteella.

Symmetria ja parillisuus tuo harmoniaa ja monesti jonkun lipaston päällä onkin pareittain samanlaisia pöytävalaisimia, joiden pehmeä ja tunnelmallinen valo antaa mukavaa tunnelmaa huoneeseen. Suuret taulut, joissa on vahvaa tunnelmaa, ovat tyttären töitä.

Vihreän kaakeliuunin edessä laukkaa Kuisma, löytöhevonen. Se on löytynyt lähes 30-vuotta sitten kaupungin keskustasta, eikä kukaan ilmoituksista huolimatta ole tullut sitä noutamaan. Nyt se laukkaa onnellisena takan lämmössä.

Makuuhuoneen tekstiilien värit ovat ruhtinaallisen runsaat ja kiehtovat Täältä myös näkee kaikki kolme huonetta, kuinka ne ovat peräkkäin. Niiden käyttötarkoitusta muutellaan myös silloin tällöin. Koska huoneet ovat suurin piirtein samankokoisia, niistä jokainen voi olla esimerkiksi ruokasali tai makuuhuone. Ehkä juuri siksi täällä on viihdytty niin kauan.

Toimittaja: Hanna Sumari

(T.i.l.a. 27.12.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.