FC Honka eteni Mestarien liigan pudotuspeleihin: "Nautittiin jokaisesta hetkestä"

Kotimaisen Naisten liigan hallitseva mestari FC Honka eteni Mestarien liigan karsintalohkosta pudotuspeleihin voittamalla färsaarelaisen EBS/Skálaa lohkon päätösottelussa 7-0. Honka oli lopulta paras lohkokakkonen ja eteni jatkoon.

Honka pelasi karsintalohkon avausottelussa tasan Gintran kanssa ja voitti upeasti bulgarialaisen NSA:n 5-0. 

Ratkaisevassa ottelussa Honka tarvitsi voiton lohkojumboa färsaarelaista EBS/Skálaa vastaan. Lohkovoitto olisi myös ollut mahdollinen, mutta liettualaisseura Gintra oli ykkönen maalieron turvin.

Espoolaisseuran päävalmentaja Luciano Posillipo oli suorituksesta mielissään. 

– Tunnelma on loistava. Ilon näkee urheilijoiden kasvoilta. Harvoin tulee valmentajana sellaisia tilanteita, jolloin voi olla tyytyväinen omaan työhönsä. Nyt oli sellainen hetki. Panostus tähän on ollut suuri, ja olimme valmistautuneet tähän huolella, Posillipo totesi MTV Sportille.

Viime kauden loppuhetkillä matkalipun Mestarien liigaan varmistanut joukkueen kapteeni Anna Auvinen kuvaili tunnelmaa jatkopaikan varmistamisen jälkeen. 

– Meidän tavoite oli päästä täältä jatkoon, se oli upea tunne, kun jatkopaikka varmistui. Matka on ollut todella hieno, tietenkin kun on pelannut niin monta vuotta tässä joukkuessa, niin tämä on kuin toinen perhe. Täällä kaikki saa olla omia itsejään. Upea reissu kaikin puolin ja ollaan nautittu joka hetkestä, Auvinen kertoo. 

Hongan ensimmäisen pudotuspelikierroksen vastustaja selviää 17. elokuuta. Päävalmentaja Posillipo kertoi ajatuksiaan tulevasta.

– Todennäköisesti tulee jonkinlainen ammattilaisjoukkue vastaan, harvoin pääsee amatöörijoukkueen valmentaja sellaisia otteluista kokemaan. Se on mahtavaa. Itse kun olen puoliksi italialainen, niin olisihan se hienoa kohdata italialainen joukkue. Tunnen sen maailman hyvin, niin se voisi olla itselle hauska kokemus, Posillipo toteaa. 

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen ensimmäiset osaottelut pelataan 12-13. syyskuuta ja toiset 26-27. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja