Simo Valakari paljastaa: KuPS törmäsi Moldovassa uuteen ongelmaan karmean matkansa lisäksi – "Kuuluu tähän hommaan"

Kuopion Palloseura eteni murskaavin lukemin Euroopan Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle, kun se päihitti FC Milsamin vieraissa 4–1-lukemin torstai-iltana Moldovassa. Yhteismaalit meivät keltapaidoille luvuin 6–3.

Voitto ei suinkaan tullut helpoissa olosuhteissa. Matkustettuaan paikan päälle peräti kahden päivän ajan, putosi ryhmästä myös kaksi puolustajaa pois. Päävalmentaja Simo Valakari paljasti ottelun jälkeen, etteivät nigerialainen Henry Uzochukwu ja ghanalainen Clinton Antwi päässeet pelaamaan viisumiongelmien takia.

– Olen niin ylpeä meidän pelaajista. Ei ole helppoa päästä Euroopassa kolmannelle kierrokselle, Valakari kertoi pelin jälkeen.

– Jätkät ovat matkustaneet tänne haastavissa olosuhteissa, kohdanneet viisumiongelmia ja silti hakeneet lopuksi aika selkeän voiton. Ne [viisumiongelmat] tietyllä tavalla kuuluu tähän hommaan. Mutta sen takia meillä on vahva joukkue.

Milsami haki ensimmäisestä osaottelusta yllättävän 2–2-tasapelin. Valakari kuvaili moldovalaisvastustajaa sitkeäksi, mutta ylisti omiaan laadukkuudesta ja pelisuunnitelman maltillisesta noudattamisesta.

– Vastustaja tuli tasoihin aina kun saimme johtoaseman. Mutta me kärsimme ne pienet hetket yhdessä ja pysyimme kärsivällisinä. Meillä on loistavia pelaajia, Valakari kehuu.

– Tämä on hienoa, että europelit ovat kaksiosaisia. Kotipelin jälkeen olimme pettyneitä tulokseen ja vastustaja tyytyväinen. Ne ajattelivat hoitavansa täällä KuPSin, mutta tämä on spesiaali joukkue. Tulimme epäilemättä paikalle ja kokonaisuus huomioon ottaen tämä oli ansaittu jatkopaikka.

Konferenssiliigan kolmannella kierroksella KuPS saa vastaansa Sveitsin suurseura Young Boys FC:n. Ensimmäinen osaottelu pelataan torstaina 4. elokuuta, mitä ennen KuPS kohtaa FC Hakan Veikkausliigassa tulevana sunnuntaina. Edessä on pitkä matka takaisin Suomeen, mikä ei kuitenkaan tunnu Valakaria haittaavan.

– Huippujengi matkustaa ja pelaa paljon, joten meidän on vain hoidettava nämä hommat, Valakari toteaa.

– Europelien kolmannella kierroksella ei tule helppoja joukkueita. Nämä ovat niitä hetkiä, joiden eteen olemme painaneet duunia. Kaikki keskittyminen on kuitenkin tällä hetkellä on tärkeimmässä kilpailussamme eli Veikkausliigassa ja sunnuntain Haka-pelissä.

Lue myös:

    Uusimmat