Mainos

FBI:n suuroperaatio pelasti 84 lasta ihmiskaupan kartellista – myös vauvaa myytiin seksitarkoituksiin

FBI pelasti 84 lasta ihmiskauppaliigan kahleista ja pidätti 120 asiaan osallistunutta henkilöä. Tapaukset ulottuivat useaan eri valtioon. Menestyksekkäästä soluttautumisesta ilmoitettiin FBI:n lausunnossa, jonka julkaisi uutiskanava NBC News.

FBI:n vetämä operaatio Cross Country XI keskittyi päämäärään, jonka tehtävänä oli saada ihmiskauppaa johtavat parittajat kiinni. 

– Meillä ei ole suurempaa tehtävää kuin suojella kansakuntamme lapsia pahalta. Valitettavasti pidätettyjen ihmiskauppiaiden määrä, sekä takaisin saatujen lapsien määrä vahvistaa tiedon, miksi tätä tärkeää työtä täytyy jatkaa, FBI:n johtaja Christopher Wray kertoo.

– Tämän operaation tarkoituksena ei ole ollut saada vain ihmiskauppiaita pois kaduilta. Meidän tehtävämme on myös varmistaa, että tarjoamme nuorille uhreille apua ja tien ulos tästä säälimättömästä hyväksikäytön kierteestä, Wray jatkaa.

Isku oli osa vuonna 2003 alkanutta Innocence Lost National -hanketta, joka on ottanut vastuukseen löytää ja tunnistaa 6500 kansainvälisesti kadonnutta lasta.

Pienet lapset kaupattiin alle 600 eurolla seksitarkoituksiin

San Franciscon alueella agentit keskittyivät erityisesti parittajiin, jotka olivat sekaantuneet ala-ikäisiin.

Tiedotteessa kerrotaan esimerkiksi kolmen kuukauden ikäisestä tytöstä ja tämän viisivuotiaasta isosiskosta, jotka löydettiin, kun perheen luona ollut ”ystävä”, teki sopimuksen soluttautuneen agentin kanssa. Hän kauppasi lapsia seksitarkoituksiin 600 dollarin hinnalla, mikä on noin 510 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.