Mainos

Fanny joutui kiusatuksi sairautensa vuoksi – sai apua yllättävältä taholta

Rajoittava sairaus ja kiusaaminen eivät ole saaneet nuorta ruotsalaisnaista luovuttamaan, vaan hänen tavoitteenaan on levittää tietoa harvinaisesta sairaudestaan mahdollisimman monelle. 

Fanny Fallesen, 19, puhuu avoimesti vakavasta sairaudestaan ja siitä seuranneesta kiusaamisesta. Nuoren naisen tarina on sekä koskettanut että aiheuttanut turhautumista. Fallesen saikin kokea odottamattoman yllätyksen, kun paikallinen moottoripyöräilijöiden kerho järjesti saattueen tukeakseen tyttöä ja osoittaakseen mieltä kiusaamista vastaan.

"Minun käsketään pysyä sisällä"

Ruotsalainen Fanny Fallesen sairastaa neurofibromatoosia, joka on tehnyt hänen vasemman jalkansa hauraaksi kuin posliini. Sairauden vuoksi Fallesen ei voi elää tavallista nuoren naisen elämää, sillä hänen luunsa voivat murtua pienestäkin liikkeestä, esimerkiksi nopeasta kääntymisestä. Hän onkin murtanut jalkansa useamman kerran, ja joskus hänen on turvauduttava pyörätuolin apuun.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Elämä rajoittavan sairauden kanssa ei ole helppoa, saati sitten joutua kiusatuksi sen vuoksi. Fallesen on kuullut elämänsä aikana paljon huutelua sairauden aiheuttamien vammojen vuoksi.

– Minun käsketään pysyä sisällä ja olla näyttämättä rumaa jalkaani muille. Se inhottaa heitä, eikä minun pitäisi kulkea shortseissa tai käydä rannalla, nainen kertoo Kvällpostenin haastattelussa kokemastaan kiusaamisesta.

Fallesen ei kuitenkaan aio luovuttaa, vaan on päättänyt kertoa avoimesti itsestään ja sairaudestaan, jotta mahdollisimman monet ymmärtäisivät, mistä sairaudessa todella on kyse. Fallesen toivookin, että hänen esimerkkinsä auttaisi ihmisiä miettimään omia sanojaan.

50 moottoripyörän kulkue osoitti tukensa 

Nuoren naisen tarinan päätyi myös Moottoripyöräilijät kiusaamista vastaan -ryhmän jäsenten tietoon, jotka ottivat yhteyttä Fallesenin perheeseen. Ryhmä halusi auttaa kovia kokenutta naista, ja viime lauantaina Ängelholmin asukkaat pääsivätkin todistamaan moottoripyörätapahtumaa, jonka tuotto osoitettiin Neurofibromatoosiyhdistykselle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Fallesen pääsi oikeutetusti moottoripyöräkulkueen ensimmäisen pyörän kyytiin.

– Tuemme tätä tyttöä. Hänen piti tietää, että on olemassa ihmisiä, jotka tukevat häntä, 50 pyörän kulkueeseen osallistunut Ulrik Bryndo kertoo.

Aina kiusaaminen ei näy ulospäin. Videolla Heidi kertoo oman tarinansa henkisen väkivallan uhrina. 

9:35

Lähde: Expressen 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.