Teini tyrmistyi tuulilasiin jätetystä tylystä viestistä – "Kyseessä on elämää rajoittava sairaus"

2:23

Tuntematon kanssa-autoilija jätti 19-vuotiaan Yasminin autoon tylyn viestin, jonka mukaan tyttö oli pysäköinyt laittomasti invalidipaikalle, vaikka ei ollut edes vammainen. Vakavaa keuhkotautia sairastava tyttö kertoi asiasta Facebookissa muistuttaakseen muita siitä, että kaikkien sairaus ei näy päälle päin.

Osaatko toimia tiukan paikan tullen? Yllä olevalla videolla kerrotaan, kuinka aikuinen elvytetään.

Kun Englannin Kentissä asuva 19-vuotias Yasmin Swift oli käynyt syömässä ystävänsä kanssa, hän löysi tylyn lapun auton tuulilasin pyyhkijän alta. 

– Olet pysäköinyt tähän laittomasti. Et ole vammainen, joten ilmoitan asiasta viranomaisille, viestissä luki.

Ilkeä viesti järkytti Yasminia syvästi, sillä hänellä oli seitsemää kuukautta aiemmin todettu vakava keuhkosairaus, joka rajoittaa hänen jokapäiväistä elämäänsä, kertoo muun muassa The Sun -lehti.

Nuori nainen päättikin kertoa asiasta Facebookissa, jotta viestin kirjoittaja mahdollisesti lukisi hänen vastauksensa. Hän haluaa kasvattaa ihmisten tietoisuutta siitä, että jokaisen sairaus ei välttämättä näy päälle päin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olin vihainen ja turhautunut. Suoraan sanottuna se naurattaa minua, koska minusta tuntuu, että ihmiset ovat todella töykeitä niitä kohtaan, joiden sairaus ei näy päälle päin. Ihmiset tuomitsevat minut helposti, koska olen nuori ja näytän hyvinvoivalta, nainen kertoo Kent Live -sivustolle.

Ihmiset tuomitsevat herkästi

Yasmin kertoo saaneensa ennenkin epäluuloisia katseita pysäköidessään invapaikalle. Hän toivookin saavansa julkaisunsa avulla ihmiset lopettamaan moisten tuomitsevien johtopäätösten tekemisen.

– Tuollainen saattaa oikeasti satuttaa henkilöä, jolla on ”näkymätön” sairaus. Onneksi olen minä enkä ota niin pahasti itseeni, mutta joistain toisista tällainen reaktio voi tuntua murskaavalta, nainen kertoo Kent Live -sivustolle.

Elämä vaikeutui

Oikeanlaisesta lääkityksestä huolimatta tauti on tehnyt arkisista asioista työläämpiä. Ensimmäiset puoli vuotta kampaajana työskentelevä Yasmin joutuikin olemaan poissa töistä oppiakseen elämän sairautensa kanssa.

Keuhkosairauden myötä Yasmin on joutunut luopumaan muassa salikäynneistä. 

– Kyseessä on elämää rajoittava sairaus. Sen vuoksi hengästyn ja väsyn, jotkut jopa pyörtyvät, Yasmin kertoo.

Syytä Yasminin sairaudelle ei tiedetä. Eliniänodote on 17 vuotta oikeanlaisella hoidolla.

Myötätunto lämmitti mieltä

Yasminin julkaisu sai Facebookissa niin paljon sympatiaa, että tyttö itsekin hämmentyi.

– Tätä on kommentoinut niin moni, etten edes käsitä. Kaikki ovat olleet todella kilttejä ja tukeneet minua. Ihmiset ovat vihaisia tuon henkilön käytöksestä, nainen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja