Mainos

Fadimen isälle elinkautinen

Uppsalan käräjäoikeus on tuominnut Fadime Sahindalin isän elinkautiseen tyttärensä murhasta.

Fadime Sahindal kuoli kunniamurhan uhrina tammikuussa.

Fadime Sahindalin isä sai tänään Uppsalan käräjäoikeudessa elinkautisen vankeusrangaistuksen tyttärensä murhasta. Isä Rahmi Sahindal oli tunnustanut murhanneensa tyttärensä.

Käräjäoikeuden tuomiopäätöksen mukaan Fadimen murha oli "puhdas teloitus", joka lisäksi tapahtui Fadimen äidin ja hänen kahden sisarensa silmien edessä. Sisarista toinen oli tapahtumahetkellä vain 13-vuotias. Olosuhteet huomioon ottaen mikään muu kuin elinkautinen tuomio ei olisi voinut tulla kysymykseen, ilmoitti käräjäoikeus päätöksessään.

Lisäksi Rahmi Sahindal määrättiin maksamaan 50 000 kruunun korvaus yhdelle Fadimen sisarista. Oikeus totesi myös, että sisar oli kertonut murhapäivästä ja siihen johtaneista tapahtumista uskottavasti.

Kurdisyntyinen Fadime Sahindal murhattiin Uppsalassa 21. tammikuuta. Murhaa edelsivät miespuolisten sukulaisten vuosia jatkunut uhkailu ja väkivalta, koska Fadime oli heidän mukaansa loukannut kurdiperinteitä seurustelemalla ruotsalaisen miehen kanssa.

Syyttäjän mukaan tärkein todistus oli isän oma tunnustus, mutta myös kaikki tekniset todisteet tukivat isän syyllisyyttä. Rahmi Sahindalin asianajaja Johan Åkermark väitti vielä loppupuheenvuorossaan, että isä olisi voinut ottaa murhan niskoilleen jotakuta toista suojellakseen.

(MTV3-TT-STT)

(Seitsemän uutiset 03.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.