Mainos

Facebookin kautta masinoitu piknik-tapahtuma aiheuttanut häiriötä Turussa

Facebookin välityksellä järjestetty pikniktapahtuma on aiheuttanut häiriöitä Turussa. Varsinais-Suomen poliisilaitoksen mukaan tapahtumapaikalle Kupittaanpuistoon on tehty puoleenyöhön mennessä kymmenkunta hälytystehtävää.

Piknikillä on ollut komisario Stephan Sundqvistin mukaan noin 3000 henkilöä. Iltaa kohden väkimäärä on hieman vähentynyt ja levittäytynyt kaduille.

- Kun näin paljon ihmisiä on ollut liikkeellä, niin nujakointejakin sattuu.Kyllä tämä on ollut vilkas ilta poliisille, kertoo Sundqvist MTV3:n uutisille.

Sundqvistin mukaan neljä ihmistä on viety putkaan. Yksi henkilö on viety terveyskeskukseen tarkastukseen, mutta muuten loukkaantumisilta ollaan vältytty.

Paikalta on myös poistettu joitakin häiriötä aiheuttaneita alaikäisiä.

Pääosin ilta on kuitenkin sujunut hyvissä merkeissä, kerrotaan poliisista.

Sosiaalisen median kautta levitettävät tapahtumat yleistymässä

Alun perin Espanjasta lähtöisin olevat Botellón-pikniktapahtumat ovat yleistyneet viime vuosina myös Suomessa.

Tieto virallisesti organisoimattomista tapahtumista leviää nopeasti sosiaalisen median välityksellä. Kupittaanpuistossa olevan kokoontumisen piti ainakin Facebook-ilmoittautumisten mukaan muodostua Suomen suurimmaksi botellóniksi.

Botellón-piknikkiin ilmoittautui Facebookissa yli 10 000 ihmistä. Tapahtuman alkuperäinen Facebook-ilmoitus hävisi näkyvistä jo aiemmin tällä viikolla, kun kävi ilmi, että tapahtumakutsun jättäjiltä penätään vastuuta jos joitain ikävää tapahtuu.

Katso Simo Ahteen raportti Turusta (Kymmenen uutiset 17.6.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.