Deittisovellukset Tinder ja Grindr saattavat rikkoa tietosuojalakia – vuotavat tietoja seksuaalisesta suuntautumisesta ja tarkasta sijainnista: "Tilanne riistäytynyt käsistä"

Deittailusovellukset Tinder ja Grindr saattavat rikkoa tietosuojalakia – vuotavat tietoja seksuaalisesta suuntautumisesta ja tarkasta sijainnista 0:35
Puutteet deittailusovelluksen tietosuojassa käyvät ilmi Norjan kuluttajaneuvoston analyysissä.

Suomalaisillekin tutut deittailusovellukset, Tinder ja Grindr, rikkovat mahdollisesti eurooppalaisia tietosuojalakeja vuotamalla käyttäjien henkilökohtaisia tietoja mainosteknologiayrityksille. Asiasta uutisoi New York Times.

Deittailusovellukset jakavat käyttäjiensä tietoa koskien muun muassa seksuaalista suuntautumista ja tarkkaa sijaintia. Tämän lisäksi yritykset voivat saada tietoa jopa käyttäjien huumeiden käytöstä ja poliittisista mielipiteistä.

Asia selviää Norjan kuluttajaneuvoston teettämästä analyysistä, jossa selvitettiin miten kyseenalaiset verkkomainosyritykset seuraavat ja profiloivat älypuhelinten käyttäjiä.

Analyysissa tutkittiin yhteensä kymmenen Android-sovellusta. Siinä havaittiin, että sovellukset lähettivät käyttäjätietoja ainakin 135 erille kolmannen osapuolen palvelulle. Tällaisia kolmansien osapuolien palveluja ovat erilaiset mainosteknologiayritykset, jotka puolestaan jakavat tietoa eteenpäin heidän asiakasyrityksilleen.

– Tilanne on riistäytynyt käsistä, sanoo Norjan kuluttajaneuvosto ja kehottaa yrityksiä ottamaan GDPR:n tosissaan.

Deittailua tekoälyn ja algoritmien avustuksella 11:12
Näin deittailusta ja algoritmeistä keskusteltiin Viiden jälkeen -ohjelmassa!

Lue myös:

    Uusimmat