Facebook lanseeraa oman deittipalvelunsa – lemmennälkäisiä yhdistävä palvelu käyttää ihmisistä keräämiään tietoja parittamisen apuna

Facebook lähtee mukaan nettideittailun maailmaan. Facebook Dating on uusi palvelu, jossa yhtiö hyödyntää ihmisistä kerättyä henkilökohtaista dataa. Facebookin mukaan tämän ansiosta sen palvelu tuntisi kilpailijoita paremmin ihmisten mieltymykset.

TechCrunch kertoo, että varjellakseen käyttäjien yksityisyyttä Facebook kerrostaa treffipalvelun niin, että deittiseuran haku ei näy asiaankuulumattomille.

Facebook Dating -haku ei ensinnäkään näy käyttäjän Ystävät-listalla oleville, mutta rajoituksia voi tehostaa myös niin, että käyttäjällä ja potentiaalisella kumppanilla ei ole edes yhtään yhteistä ystävää. Facebook sallii myös ihmisten blokkaamisen etukäteen, jotta esimerkiksi kitkerä ex-puoliso ei ikimaailmassa tule käyttäjän treffi-ilmoitusta näkemään.

Secret Crush eli salainen ihastus -listalle ihmisiä lisäämällä voi käyttäjä näppärästi seurata tykästyksensä kohteita. Jos ihastus on molemminpuoleista, eli molemmat käyttäjät ovat lisänneet toisensa listalle, saavat he vinkin asiasta.

Ensin vain Amerikan herkkua

Aluksi vain Yhdysvalloissa käynnistyvä Facebook Dating antaa käyttäjien myös liittää Instagram-tilinsä deittailuprofiiliinsa. Vuoden loppuun mennessä Facebook ja Instagram antavat käyttäjän erikseen valikoida mitä kuvia ja tapahtumia he haluavat lisätä treffi-ilmoitukseensa.

Facebookilla on sinänsä hyvät lähtökohdat treffikumppaneiden löytämiseen, sillä harva yhtiö tietää käyttäjistään yhtä paljon kuin Facebook. Kuten TechCrunch sanoo, ongelma on pitkälti siinä, että sen datan käyttö pitäisi uskoa Facebookin käsiin, ja sitä luottamusta yhtiö ei ole aina kunnioittanut.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja