Mainos

Facebook-tilin kaappaajan voi pysäyttää – vähintään kolme luotettavaa kaveria avuksi

Jos Facebook-tili hakkeroidaan tai kaapataan, on tilin hallinta helpompaa palauttaa sen oikealle omistajalle, kun turvatoimet ovat kunnossa jo ennen kaappausta.

Paras tapa estää erilaisten verkkopalveluiden käyttäjätilien hakkeroinnit ja kaappaamiset on kytkeä päälle useita eri suojauksia tilille, kytkeä niihin ainoastaan aktiivisessa käytössä olevia sähköpostiosoitetta sekä pitää salasanat vahvoina ja vaihtaa niitä usein.

Kerroimme aiemmin suomalaisesta miehestä, jonka Facebook-tili kaapattiin yllättäen.

– Nämä ovat melko harvinaisia Suomessa. Vuodessa tietoomme tulee keskimäärin alle 10 tapausta, Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Markus Lintula kertoo.

Lintula neuvoo, että paras paikka aloittaa hakkeroidun Facebook-tilin palauttaminen on osoitteesta www.facebook.com/hacked.

Tämän verkkosivun kautta pystyy aloittaa reklamaation kaapatusta Facebook-tilistä jopa vanhalla salasanalla. Jos Facebook-tiliin on liitetty puhelinnumero, voi myös sitä käyttää salasanan tavoin.

Yksi tapa Facebook-tilin käyttöoikeuden palauttamiseen ovat luotetut ystävät. Määrittelemällä vähintään kolme luotettua Facebook-ystävää, voivat he avustaa tilin palauttamisessa sen oikealle omistajalle.

Käyttäjän on kuitenkin pystyttävä olemaan jonkinlaisessa yhteydessä näihin luotettuihin kontakteihin, sillä heidän täytyy pystyä toimittamaan varmennuskoodi tilin palautusta yrittävälle käyttäjälle tavalla tai toisella.

Ongelmia kuitenkin syntyy, jos luotettuja kontakteja, tiliin yhdistettyä puhelinnumeroa tai kaksivaiheista varmennusta ei ole ehtinyt tehdä ennen tilin kaappausta. Tässä tapauksessa tilin palauttamisesta sen oikealle käyttäjälle tulee huomattavasti vaikeampaa ja työläämpää.


***

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.